Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 19012020-IMG_3263-1024x682.jpg
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 19012020-IMG_3280-1024x682.jpg

Är ni också semmelsugna?

Det är jag. Kanske bakar vi klassiska semlor någon dag om livet tycker så. Men vill man inte vetebullsbaka men ändå önskar alla semmelsmaker, då har jag receptet ni kommer älska!

Segmjuk Semmelkaka

Ingredienser:

  • smör och ströbröd till formen alternativt ett bakplåtspapper
  • 150 gram smör
  • 75-100 gram mandelmassa
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 nypa salt
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Topping: 
Ca 2 dl vispad grädde
florsocker
en näve hackad sötmandel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och bröa formen eller klä den med bakplåtspapper
  3. Smält smöret och riv mandelmassan i en skål
  4. Mortla kardemummakärnorna
  5. Rör ner smör och kardemumma med mandelmassan.
  6. Vänd ner resterande ingredienser i skålen och rör tills allt har blandat sig.
  7. Häll smeten i formen (20-22 cm) och skjutsa in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter. Jag provade med en sticka och ville ej ha min kaka kladdig, så jag hade alltså kakan inne i ugnen minst 22 minuter.. meen det där gör man precis som man vill! 
  8. Låt svalna och stanna till i kylskåp ett par – tre timmar innan servering.
  9. Garnera med vispad grädde, hackad mandel och lite vaniljsocker på toppen!

….



Och önskar er alla en god, god februarisöndag så hörs vi med största sannolikhet imorn igen!



EMMELI

G-VMBJT57ZE4