… det är den allra första marsdagen för året och därmed är vi så på väg mot vår. Hoppfullt!

Här i norr är det full vårvinter och jag önskar inte bort snön en sekund just nu, det är helt och hållet magiskt det väder som råder .. vi strösslas med dagar med dagar där temperaturen är kring nollan, sol skiner, himlen är klarblå och ljuset som reflekteras mot den vita snön ….alltsammans, som balsam för själen!
Första vårmånaden är det och jag tänker att vi kikar lite på vad som ska sås här hos oss i år.

Ännu inte helt klart med det ätbara, jag har till exempel glömt köpa zucchini (!?) som vi ju älskade att odla förra sommaren och njuter av i både bröd, kaka och mat fortfarande. I övrigt, ätbart, hoppas jag på potatis (ännu räcker den vi satte i somras, härlig känsla!), morötter, massor av sockerärter för det är barnens allra största önskan och favorit, förutom jordgubbarna då. Dill, persilja, örter, kanske någon bön-sort om vi får plats. Rotsakerna orkade vi med dåligt förra året, vi rensade inte ogräs en endast gång, nu blev det skörd ändå.. ogräs är inte det värsta… men vi hade behövt vattnat lite mer.. så i år har vi lovat oss att känna in hur orken är, innan vi dundrar ner en hop fröer.. rotsaks-skörden hade helt klart kunnat bli ännu större om vi hade orkat tagit om hand om den bättre. 

Min lilla bäbis, blomster-, och köksträdgården däremot, sköttes som ett barn och levererade därefter. Inte alls supernoga ogräsrensat, nej. Men gott att växa i (läs: HÄSTSKIT) och det lilla egenuppfunna bevattningssystemet som dripp-droppade vatten var succé! Hoppas på samma härliga känsla och blomsterskörd i år.

Det ätbara kan vi prata mer om senare, mycket av det direktsås ju också. Så, nu kikar vi på blomster tycker jag!

En liten lista av sorter som kommer att finnas i blomsterbäddarna kommer här! 

Förkultiveras under våren:

-Zinnia

-Rosenskära (både enkla och dubbla)

-Praktvädd

-Phlox

-Lobelia

-Tagetes

-Lejongap

-Slöjsilja

-Dahlior (en mängd olika sorter)

-Luktärter 

Direktsås i början av juni:

-Astrar

-Vallmo

-Klint

-Jätteetternell

-Solrosor


Hej och hå! Hakar ni på?

….


Nu ska vi trula in fyra kalasklädda, superpeppade barn och två småtrötta småttingföräldrar i storbilen och susa iväg mot födelsedagsfirande av en älskad syster! Önskar er alla en god god marsmånad nu!

Emmeli 

G-VMBJT57ZE4