Vi låter det hellre så lite stilla i framfarten, har någon möbel och någon lampa för lite istället för att köpa i hast.

Hellre får det ta lite tid, letandet, som blir som en spännande resa. Och så känns det sådär extra härligt när man hittar vad man letat efter sedan. Att ha andrahandsmarknaden som första val, är både roligt, vackert, miljövänligt, pengasmart.. och tålamodskrävande.

Länge har jag nu sökt ett skåp att ha i matrummet. Tapeten där är ljus och för att rummet ska få lite tyngd och kännas ombonat, har vi valt att ta in det bruna tjusiga bordet vi fann i Gårdshuset. Ett skåp att ha porslin i, stod också på villhöver-listan. Gärna då något som gick ihop med bordet och mörkbruna stolarna..

För en vecka sedan fann jag det på en köp & sälj-sida. Till bara en bråkdel av vad jag funnit liknande skåp tidigare. Ett sånt himla fynd. Jag är en sparare av rang och hade 29-årsfödelsedagspengen kvar så nu är det roligt också att tänka att det här är min 29-årspresent.

Ett stycke maffigt, chokladbrunt, förmodligen väldans gammalt, skåp. Som kommer svälja hela Faster Gerdas Servis och mycket mer.

Fann en duk på loppis för en tjuga och tyckte den passade strålande där på. För att inte tala om svartvita fotona på älsklingspojkar.

Välkommen till Drömgården, lilla skåpet!

Att ha fyndat ett stycke skåp, alltså. Kärlek vid första ögonkastet!

Nu ska jag kila in i odlingsrummet och försöka jobba på med omskolandet ett stund, medan ”storbarnen” påtar med sitt och lillbebben sover ute i vagnen. Vädret är mer än magiskt och jag finular på någon lösning att kunna skola om planten uuuute… för inne vill man bara inte vara mer än nödvändigt just nu!

Önskar dig en fin dag!Emmeli

G-VMBJT57ZE4