Nu är sannerligen våren här och som vi njuter.
Bland det bästa vi vet, är att vara ute. Året om, ja. Men nu.. oh, ute, ute, ute är vi. Särskilt soliga, varmvåriga dagarna när alla påtar, trädgårdsfixar, kojbygger och grejar. Ingen vill gå in. Allra minst gå in och laga middag… och grillandet av olika slag, kan också vara trevligt att byta mot annat. Så okejdå, äta är ju både ett måste och går enkelt att göra himla gott och härligt.
Tjavar in med stövlarna jag inte ids dra av mig, in i gammköket där eftermiddagssolen gassar in.
Drar på pastavattnet. Kokar ett kok pasta som jag ringlar god olivolja över. Lite salt och peppar skadar inte heller!
Fyller också ett fat med allt möjligt gott vi råkar ha hemma just då.
Här ser ni tomater. Bladspenat. Morotspengar. Ett paket med blandade bönor. Strimlad salami. Kuber av Norrmejeriers herrgårdsost. Och nystekt halloumi.
En snabb röra; Norrmejeriers creme fraishe, salt, peppar och några teskedar grön pesto i detta fall. I annat fall, gärna några teskedar soltorkade tomaterkräm istället för den gröna peston. Båda varianterna är favoriter.
Tada! ”Nu är det maaat!” gastar jag till gänget..
..sen får vara och en peka på favoriter och knåpa ut sin egna lilla pastasalladstallrik. Väldigt uppskattat upplägg här hemma.
Varmvårens godaste Middagssallad!
.. den vi plockar ihop i gammköket och bär med oss på tallrikarna ut på bron, för att fortsätta friskluftnjuteriet!
…
Så gott! Idag åt vi liknande, benade ur en grillad kyckling, gjorde salladsfat av det i kylen, och kokade couscos. Idag blev det örtolja till då creme fraiche va slut.. 🙂
Mums så gott!!