(Inlägget är i betalt samarbete med Akademibokhandeln)

Jag minns det som igår, pirret.

Första skoldagen. Att börja ny klass. Ta med sig nya pennorna, blocket, lägga i bänken, prydligt och fint. Jag älskade skolan, hela vägen från lillskolan och upp till gymnasiet, genom folkhögskola och högskola. Vännerna… Skoltiden hade inte varit lika rolig utan dom, förstås. Så häftigt att än idag vara bästis med bästis, från lillskolans tid. Och på vägen fram genom livet, funnit en hel skock med vänner som byggt bo i hjärtat.

Jag har alltid älskat att lära mig. Räkna. Skriva. Ordning och reda. Men skolan kan vara så tuff också. Jag minns även dom där tiderna, som var jobbiga… tjejgänget som var så dumma. Mobbingen. Storkillarna på högstadiet som gapade över skolgården; ”PLUUUGGIS!”. Men jag vet inte vad… men, mamma och pappa där hemma, har alltid lyckats säga rätt och peppande saker.. att det minsann inte är mig det är fel på. ”Kör du ditt race, Emmeli!”. Så sånt där skitsnack, rörde mig inte i ryggen. Hoppas kunna vara en bråkdel av det mina föräldrar varit och är för mig, till mina egna barn.

Nej, jag gick där, med mina strama flätor, hästtröja och tandställning… högstadiet igenom. Och bara trivdes. Kär som en tok var jag också. Jag skulle ljuga om jag sa att hjärnan, med fyra småttingar och livets sus, känns lika lättlärd och fräsch.. som på skoltiden. Men det där med ”kär som en tok”, det sitter i, i alla fall. I samma karl, dessutom! Haha!

Vet ni?

Idag började mitt näst äldsta barn skolan, sådär på riktigt. Första klass. Så stort.

Pussar, kramar, ”heja dig!” och ett litet eget skolstartskit att lägga i hennes alldeles egna bänk.

Hon har den finaste tryggheten i att få ta rygg på sin Storebror, som börjar tredje klass.

Coolingen som på egen hand tjuvstartat höstens första kapitelbok som nu ska läsas under sensommaren och nyhöstens nattningar.

”Drakar och Demoner”.. huu så spännande!

Mitt stora hjärta fick förstås samma lika, som sin Lillasyster.

Jag har alltid mått gott av att skriva.. och det är så fräsigt att nu få se hur intresset bara ramlat i rakt nedstigande led… att få läsa det småfolket, så målande beskrivet skrivit ner..

Älskade barn.

Jag hoppas så, på ett fint kommande skolår. Nyper mig i armen, över att få krama hejdå på morgonen, står med öppen famn på skolgården och mötea upp, höra hur dagen varit i lugn och ro kring mellisfikat när vi kommer hem… precis varenda dag, ännu en höst… med två småbrollor kring benen.

Skolgrejerna som barnen fått, kommer från Akademibokhandeln. Ett så lyxigt och fint ett. Block och bok kommer förstås från samma ställe.

För ja, i morse stod ryggsäckarna packade. Sockerärterna plockade från landet till fruktstunden. Kläderna namnade. Och ett nytt härligt skolår började, på vår fina byaskola!

Och förresten, vill du titta närmre på allt fint som vi visat nu och allt annat som finns hos Akademibokhandeln, kika in alltsammans HÄR!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4