Nämen har ni sett!

– så många fantastiska andrahandsskatter jag funnit senaste tiden? Ja vissa är faktiskt ända sedan i våras, men har väntat i spargömmorna till nyss, då dom blev till födelsedagspresenter.

Magisk duk i gammalt, så vackert vävt linne. Med en söt spets och vackert broderi. Den gjorde nästan lite ont att ge bort, samtidigt som det är det roligaste jag vet; att ge något riktigt fint, till någon jag tycker väldigt mycket om. Stjärnan som fick den, blev väldigt glad, så kul!

Länge länge har jag sökt efter en sådan ljussläckare.. eller vad den kan tänkas heta? Nu har jag en. Väldigt nöjd. Särskilt då den är väldigt vacker… och jag gav tio eller femton kronor för den.

… några ugnssäkra småskålar för några kronor styck, perfekt komplettering till den lilla samling av dylika skålar vi redan har. Dessa använder inte bara barnen till morgonyoghurten, även perfekta till crème brûlée, en utav livets efterrätter, ju!

Söta kakfatet på fot. Blev också en födelsedagspresent.

Likaså den redigt stora och lika vackra skålen. Skålen påminner mig om något som min Farmor Gertrud skulle ha kunnat ha i sitt köksskåp.

Skymtar gör också en utav dom två stora, stora linnedukar jag fyndat nyligen också, nere på Röda korset i byn. Till en kostnad av strax över hundringen respektive strax under tvåhundringen .. alltså förstår ni!? Stordukar, i redigt linne, hela och hejdlöst vackra. Du kan inte finna en ny, stor, linneduk ens i närheten av det priset och med den kvalitén. Dessa kommer att få leva med oss hela livet.

Ljuslampetter i tenn, kann bli riktigt dyra på auktion. Fann dessa på lokal andrahandsbutik, två för hundra. Materiell lycka.

Ett sött litet kit, med en skål på fot och en vackert broderad duk, som även det blev inslaget och bortgivet i födelsedagspresent.

.. slutligen denna vackra kökshandduk.

Ett år köpte jag kökshanddukar och broderade initialer på, att ge till några hjärtenära. Himla mysigt påhitt. Men tusan alltså, vad soft det kändes nu, när broderitiden är knapp…., att jag fann just precis rätt bokstav på en kökshandduk i kraftigt linne, för ynka 25 kronor. Svart, rosa och krämvit. Kunde inte passa henne bättre. Min Systeryster.

Jag vet att det kanske blir tjatigt. Men äär ni inte redan ute och svassar på andrahandsmarknaden, tar er en svängom! Det är så otroligt roligt. Nu inför jul, spana andrahand i förstahand, det är så gott, på alla sätt!

Föll du för något utav allt ovan? Har du andrahands-fyndat något roligt senaste tiden? Berätta!

Emmeli

G-VMBJT57ZE4