
Kräftpasta. Eller ”kräftstjärtspasta”, som barnen säger.
Deras favorit. Alla barnens! Ja jag och den skäggige tycker också jättebra om denna superenkla pastarätt så ja, rätt gissat är att detta är en riktig helg-favorit här hemma, året om faktiskt.
I vanliga fall lagar vi förstås inne på spisen i en redig gjutjärns-stekpanna, men för prick en vecka sedan gjorde vi ett otroligt bra blocket-fynd i denna stora, stora muurikka och sedan dess vill vi bara laga mat på den, ute i varma sommaren.


Kräftpasta!
Du behöver:
-Färsk Pasta Fettuccine (eller torkad, tagliatelle, med ägg i gärna)
-Kräftstjärtar
-Olivolja
-Chili
-Vitlök
-Persilja
-Salt & peppar
Mängd? -Tänk 1 chili, 2-3 vitlöksklyftor, en burk kräftstjärtar i lag, per ett paket färsk pasta. Det kan inte bli fel här, bara olika lyxigt och smakrikt. Persilja strösslas på toppen av allt, efter tycke och smak! Till vår familj (som nu älskar det här) gör vi på 3-4 paket färsk pasta.. har vi tur blir det över till lunch dagen efter då.


.. på ett ungefär, gör såhär:
- Finhacka vitlök, chili och persilja.
- Koka pastan och häll av den.
- Fräs vitlök och chili i rikligt med olivolja.. pass på, det här tar en liten minut eller två.
- Strössla i kräftstjärtarna lite i taget i olivoljan, ha inte för bråttom, det ska ogärna bli för mycket blött på en gång.. låt fräsa någon minut.. alltsammans går i ett hujj!
- Blanda ner färska pastan i stekpannan/på stekhällen, tillsammans med allt det andra. Rör om och beblanda alltsammans.
- Salta, peppra och strössla över persilja!
- Ät och njut!


Enklaste (och godaste) Kräftpastan! Där har ni ungefär-receptet!
God julihelg på er!
Senaste kommentarer