Eftersom jag inte får träna själv nu, så kan jag peppa er till det istället! 😉
Tänkte ge er ett exempel på ett tabata-pass då jag igår fick förfrågan om det,kul! Alla block är uppbyggda så att man varvar pulshöjande övningar med styrkeövningar.
Du kör hela tiden 20 sek jobb  varvat med 10 sek vila, och varje block tar sammanlagt 4 min.
Vila ca 2-3 minuter mellan blocken till en början. Nu när jag tränat denna typ av träning ett bra tag så känner jag att jag är starkare och ivrigare att köra på mellan blocken, så man gör som det känns bra för en själv!
 
Tips block 1.
20 sek step up (så hägt tempo du orkar)
10 sek vila
20 sek armhävningar (täta eller breda)
10 sek vila
20 sek step up
10 sek vila
20 sek armhävningar
10 sek vila
20 sek step up
10 sek vila
20 sek armhävningar
10 sek vila
20 sek step up
10 sek vila
20 sek armhävningar
10 sek vila
 
(Ett tips är att ladda ner en app med en tabata-timer, den gör att du inte behöver hålla på och slå på och av klockan själv)
 
Tips block 2. Jämfotahopp uppför ett eller dubbla trappsteg varvat med sidoplanka
 
Tips block 3. Utfall i högt tempo, antingen går du utfallen eller hoppar dig fram. Att hoppa högt upp i utfallsbytet är självklart jobbigare. Utfall varvat med rygglyft (ligg på magen, titta ner i backen, händerna i sidan av ansiktet och lyft överkroppen uppåt med ryggen som största hjälp)
 
Tips block 4. Spring mot mage ( håll i dig i en bänk eller ett trappsteg och spring med knäna så nära magen du orkar) varvat med ”vandrande plankan” eller bara en vanlig hederlig spiiikrak planka.
 
hihi 😉
 
Jag brukar köra 1,5 varv vilket blir 24 minuter aktivt arbete. Det låter som ett kort pass, men tanken med denna typ av träning är att du kör max av dig själv hela tiden. Intensivt ifrån start till mål. Så många armhävningar, utfall, ”vandringar”, step ups… Du hinner!
Kom igen, det är kul! Och det bästa är att du kan göra det här passet typ var som helst!
 
Kram ifrån mig! /lillafrun
G-VMBJT57ZE4