När jag blev tillsammans med min M så kan jag väl inte påstå att jag var sådär jätteduktig på att…haha, uuuundrar vad du tror att jag ska skriva nu? .. SOPSORTERA, SÅKLART! 😉

Nä, jag erkänner. Jag kastade aaallt i samma sopa. Nu är jag lite utav ett sorteringsproffs, och det känns ju himla bra i miljö-hjärtat. OM man vill trycka på en öm tå hos mig, ja då ska man ta upp mitt missbruk-shoppingen- och säga ”tänk på miljön, usch vad dumt det är att konsumera och köpa köpa köpa”. Ja det är dumt, men jag tänker INTE sluta att köpa fina kläder. För, jag älskar det! Dock känns det sådär efter att ha sett kvällens ”Kalla Fakta” och återigen blivit påmind om hur dåligt sömmerskorna för H&M har det. Tack och lov, så köper jag knappt ett plagg där ifrån, men H&M är nog absolut inte enda stora klädkedjan med dessa dåliga löner och arbetsförhållanden bland arbetarna bakom symaskinerna. Ja, det är ett övervägande man gör helt enkelt.

Åter till sorteringen:Jag vågar nog säga att vi varje dag tänder värmeljus, miiinst 2 varje dag, fastän oftare 10 och något kronljus på det. En vanlig vardag alltså. Är vi hemma hela dagar, som på helgen, ja då drar det iväg hiskeligt. Men det är ju så mysigt! Om du i nuläget inte sorterar soporna alls, så kan man i alla fall börja någonstans. Jag började vid värmeljushållarna… och sedan vi flyttade hit till lyan för drygt 2 år sedan, har jag säkert fyllt 3 stora kassar av tillplattade/icke tillplattade alluminiumhållare. Det är ju tyyyyp en hel bil ju, coolt va!? 😀 …ojojoj, och sen nääär började JAG prata om miljö såhär öppet? typ för 11 minuter sedan. Eller öppet och öppet, det är ju ”bara” för dig! Vuxenpoäng till mig!

GODNATT! Släck ljusen, lägg dom tomma ljuskopparna i en särskild påse,känn dig nöjd och ”he” dig sedan i säng!

/lillafrun

G-VMBJT57ZE4