Fredagkvällen är här… och jag njuter av tanken att det är h.e.l.g.

Samtidigt som middagen fixades, så snodde jag ihop en utav mina favorit-efterrätter, nämligen Pannacotta. Jag älskar grädde och jag älskar vanilj, så ja, det är en favorit. Helt enkelt.

Pannacotta till 4-6 personer:

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 st gelatinblad

Gör såhär:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
  3. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
  4. Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
  5. Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.
 Serveringstips:
Riv skalet av 2 lime och blanda med lite strösocker. Strö över hallon på pannacottan och toppa med limesockret. Så gjorde vi, oooh så gott!

 
Men titta så gott… ja det inte bara sååg gott ut, det smakade gott också!
HOPPAS ATT DU HAR EN HÄRLIGT FREDAGKVÄLL!

KRAM / lillafrun

G-VMBJT57ZE4