Vill du göra något riktigt gott i helgen?
Vit chokladmousse med limemarinerade hallon. Bland det godaste jag ätit i efterrättsväg.
Här kommer receptet!
Vit chokladmousse till 6 personer
- 2 dl vispgrädde
- 200 g vit choklad
- 2 dl kesella
Gör såhär:
- Vispa grädden fluffig, inte för hårt
- Dela chokladen i bitar och smält i vattenbad. Det är viktigt att det inte är några småbitar kvar. Lent och fint ska det vara 😀
- Mät upp 2 dl kesella och blanda med den smälta chokladen. Tillsätt därefter grädden i geggan. Blanda ordentligt!
- Häll upp i portionsskålar/-glas och låt stå svalt under miiiinst en timme för att stelna
- KLARRRT!
(Det braiga med denna efterrätt är att den kan förberedas en bra stund innan middagen. Det gör alltså absolut ingenting om moussen får stå i kylen 1 eller 5 timmar!)
Limemarinerade hallon
- 1,5 dl socker
- 1,5 dl vatten
- limesaft ifrån en lime (Gillar du syrligt kan du såklart ha i mer)
- rivet skal ifrån en lime (samma gäller här som ovan)
- 4,5 dl hallon
- Koka upp socker, vatten, limesaft och limeskal
- lägg i hallon och låt stå svalna och sätta smak.
När du känner att NU vill jag ha efterrätt. Då! … tar du hallonen och den goda,syrliga såsen, och lägger på moussen i skålarna/glasen.
Sedan är det klart för servering! (Dutta gärna dit ett blad citronmeliss för lite extra finlir. Inget nödvändigt dock!)
ÄT!
– och NJUUUT för tusan!
(Mammmmmaaa!! För 7 personer blir det 233 gram choklad. 2,33 dl grädde. 2,33 dl kesella. 😉 PUSS)
Tack för tippset, Lillan!! puss Storan <3
Men det var så lite, Storan!! PUSS! <3