Vill du göra något riktigt gott i helgen?

Vit chokladmousse med limemarinerade hallon. Bland det godaste jag ätit i efterrättsväg.

Här kommer receptet!

Vit chokladmousse till 6 personer

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 2 dl kesella

Gör såhär:

  1. Vispa grädden fluffig, inte för hårt
  2. Dela chokladen i bitar och smält i vattenbad. Det är viktigt att det inte är några småbitar kvar. Lent och fint ska det vara 😀
  3. Mät upp 2 dl kesella och blanda med den smälta chokladen. Tillsätt därefter grädden i geggan. Blanda ordentligt!
  4. Häll upp i portionsskålar/-glas och låt stå svalt under miiiinst en timme för att stelna
  5. KLARRRT!

 

(Det braiga med denna efterrätt är att den kan förberedas en bra stund innan middagen. Det gör alltså absolut ingenting om moussen får stå i kylen 1 eller 5 timmar!)

Limemarinerade hallon

  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • limesaft ifrån en lime (Gillar du syrligt kan du såklart ha i mer)
  • rivet skal ifrån en lime (samma gäller här som ovan)
  • 4,5 dl hallon
  1. Koka upp socker, vatten, limesaft och limeskal
  2. lägg i hallon och låt stå svalna och sätta smak.

När du känner att NU vill jag ha efterrätt. Då! … tar du hallonen och den goda,syrliga såsen, och lägger på moussen i skålarna/glasen.

Sedan är det klart för servering! (Dutta gärna dit ett blad citronmeliss för lite extra finlir. Inget nödvändigt dock!)

IMG_6176

IMG_6182

ÄT!

– och NJUUUT för tusan!

(Mammmmmaaa!! För 7 personer blir det 233 gram choklad. 2,33 dl grädde. 2,33 dl kesella. 😉 PUSS)

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4