Jovisst, skönt. Men typ väldigt svårt.

Det här med att vara ledig och ta det lugnt alltså. Regnet öser ner och jag ligger i hammocken ute på altanen, under filten och den största aktiviteten jag har för mig, det är att lyssna på smattret.

20130613-134523.jpg
Eller förresten, jag tänker och funderar också…..
Det är första sommaren som jag och M inte jobbar här hemmahemma och det är första sommaren utan spelningar. Så konstigt men samtidigt skönt. När vi är här hemma så är vi verkligen lediga. Och jobben vi har i lilla staden i norrnorr, det är jobb som man är färdig med när man går hem. Lyxigt men nytt! Och nytt, det kan vara läskigt tycker jag! Att inte göra som man alltid gjort…
Att spela runtom i kyrkorna, som jag gjort sedan jag var liten, både tillsammans med min fina storasyster Mallanbrallan och nu, senaste sommaren, med M… det är himla mysigt, men det kräver en massa övning och jag brukar ha svårt att riktigt kunna slappna av innan den sista spelningen är gjord. En sommar av spel-break känns därför skönt, även om jag redan känner att jag saknar det. Men det kommer fler år. I sommar gör vi något nytt; åker hemhem bara några få veckor, jobbar inte utan lov-myser. Vi provar på, jobbar på nya jobb i norrnorr. Vi firar inte midsommar hemmahemma, ute i sommarstugan, mitt smultronställe. Första året utan min midsommar; kliva upp och hämta björk, klä midsommarstång, springa på grusvägen stenkastet ifrån havet, gå på ängen och plocka blommor, äta sill-lunch, gå tipsrunda, dansa runt stången, äta jordgubbstårta, spela fiol och sjunga morbrorns önskelåtar, sitta ute och steka souvas till sena natten och somna, alldeles utmattad av en himla-bra midsommar.

Hm… Hur ska det gå? :/

Vi får väl se. Öppna sinnen! – Det kan ju bli himla-bra någon annanstans också.
Nytt. Läskigt. Men kanske bra..kanske.

20130613-134058.jpg
är det kanske vädret som gör mig lite vemodig i kanten?

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4