Det här med att träna ute i trädgården på sommaren, det är en riktig favorit hos mig. Träningspasset känns luftigt, friskt och lättillgängligt- precis som jag vill ha det!

(Äger du en sån där übersmart smartphone, så är mitt smarta tips att ladda ner appen ”ultra timer” eller någon annan smart app där du själv kan ställa in intervalltider. )
För nu, ska vi träna ett pulsbaserat styrkepass! Eller vi, jag och mannen, har precis gjort det och jag tänkte dela med mig av det, till dig! Schyrrebyrre va? 😉

Dagens träningspass bestod av 8 stycken övningar. Varannan styrkebaserad, varannan pulsbaserad.

Du kan välja vilka övningar du vill men vi använde oss av olika typer av utfall, utfallshopp, step-up och burpees som pulshöjande övningar. Och styrkeövningarna hade fokus på axlar (hantlar som redskap) och rygg.

Första varvet: 1 min per övning med 15 sek vila emellan, då du byter övning. Detta varv tar 10 min.

VILA ETT PAR MINUTER.

Andra varvet: 45 sek per övning med 15 sek vila emellan, då du byter övning. Detta varv tar 8 min.

VILA ETT PAR MINUTER

Tredje varvet: 30 sek per övning med 15 sek vila emellan, då du byter övning.
Detta varv tar 6 min.

Avsluta med en 4-minutare;tabata-planka! Rak planka under ”tjugorna”, sned planka under ”10-sekundersvilan” där emellan. Det är alltid bra att lägga rena core-övningar, som plankan, sent i passet eftersom du behöver orka vara stark i coren/korsetten hela vägen ifrån start. Bra att tänka på!

28 min aktiv ”arbetstid” totalt. Kort och intensivt, ingen anledning till att tänka spara. Kör på järnet hela vägen och var skitnöjd efteråt. 28 min, inte ens 2 ynka % av dygnet. Kom igen nu!

Frågor? -hit me!
Annars: LYCKA TILL!

20130619-181359.jpg

20130619-181411.jpg

Det där med att orka kliva upp efter passet, det är ju inte så viktigt på nån stund,va? -nä, tänkte väl det.

KRAM/lillafrun

G-VMBJT57ZE4