Det är ju så himlarns nyttigt och egentligen, så tycker jag att det är himla gott.

…Men är det något jag har haft svårt att äta under preggoteten, då är det fisk. Särskilt lax, det mår jag illa av att bara skriva här. Helt plötsligt kom jag idag på att vi nog skulle äta fisk till middag, första gången på länge. Inte lax, Norge-morfar-torsk såklart!

IMG_5296

Torsk-knyten

  • Skivad potatis, haricoverts, hackad purjolök och röd paprika. Lägg allt på en foliebädd. Salta. 
  • Dela torskfilé i lämpliga bitar, salta, citronpeppra, dilla och citrona. Lägg på bädden.
  • Klicka över en bit smör på varje bädd och knyt ihop folieknytena. In i ugnen på 200 grader.
  • Efter en stund, om man vill (KLART man vill!) ; häll på lite grädde i varje knyte och skjuts in i ugnen igen.
  • Sen är det bara att vänta tills det börjar dofta himmelskt i köket, då är det nog klart.  😉


IMG_5301

Före.

 

IMG_5307

 

Efter.

Så gott och superenkelt att göra. Jag hade varit ute och gått innan jag, halvsvettig, satte igång med maten. Så när jag skjutsat allt in i ugnen kunde jag ta ett skönt bad och ladda inför söndagmiddag. Jag älskar skjuts-in-i-ugnen-mat som sköter sig själv!

Ett litet mat-tips ifrån mig till dig såhär på söndagskvällen.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4