Jamen, ibland kan jag tycka att det är himla skönt.

…En asfaltsgrå söndag som denna, den behöver lite piff. Att släppa allt vad djup heter och bara koncentrera sig på ytan. Färga ögonfransar, noppa ogräsiga ögonbryn och måla naglarna i någon fin färg. Ingenting som räddar världen på något vis. Men att ha en stund för sig själv, där man bara pysslar om sig själv, det är tusan ingen dum idé ibland alltså. Att få ha ego-tid, bara för att man är värd det.

IMG_5268

Alltså. Jag skrattade ihjäl mig efter att ha målat naglarna toksvarta. Det är ju så INTE jag det bara kan bli.

IMG_5295

Så nu sitter jag här och smattrar på tangenterna med nån slags mogen rödfärg istället. En sån som mostrar brukar ha och jag är ju moster åtta gånger om så.. det borde kännas bra. Men jag skrattar mest nu också. Så denna ytliga stund gav mig i alla fall ett skratt och tant-röda naglar.

Att ha ego-stund kan såklart te sig på olika vis; en långpromenad med sig själv, läsning av en bok, ett långt bad, ett träningspass på gymmet eller som jag, kladda naglarna fulla av ”ojagiga” färger.  Jag är en riktig funderare och känner direkt när jag inte haft tid att stanna upp. Och lite så är det nu. Livet tuffar på i ett himla tempo, dagarna säger poff och vips är det ny dag. Jag räknar ner, det är nu tre ynka dagar tills jag tänker landa hemma hos en massa älskade, njuta av mamma-kramar och pappa-kloka ord.

Tills vidare målar jag naglarna för att stanna upp ett ögonblick, släppa sånt som känns jobbigt och prestationsfyllt och istället bara ta hand om mig själv en stund. En ytlig ytbehandling som inte löser några världsproblem, men som faktiskt kramar om insidan. Även om det låter motsägelsefullt.

TA HAND OM DIG!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4