Genom att skriva, läsa eller tala. Kan vi ta emot och förmedla, så mycket. Jag pratar om orden.

Idag kom jag på mig själv, med att vara alldeles för nära att inte använda dom där orden, till det dom är så bra att ha dom till; att förmedla något. Kärlek. Tacksamhet. Att göra en annan människa något gott.

Det är en sak att sitta och tänka saker, det är en annan att förmedla dom. Vad var det för mening med att jag berättade för er hur mycket jag tycker om min barnmorska, om vilket bra jobb jag tycker att hon gör, att jag känner mig trygg med henne, om hon inte fick reda på det?

Så, just när jag satt där, på den där smånoppriga, grangröna stolen och bara mådde sådär bra som jag alltid gör när jag är i det där lilla rummet med en människa som har full koll, på det viktigaste i mitt liv. Liten i magen. Då sa jag; Jag tycker att Du är så himla bra. Jag känner mig trygg med dig och det betyder så mycket, både för mig och M.

Hon, som utåt sett ändå håller en ganska så hård yta, det är förståeligt. Man kan inte vara känslomässigt involverad i varje människas liv, när man har det yrke hon har, hon är professionell. Men vet du. Hon blev alldeles tårögd, stannade upp och svarade att hon uppskattade mina ord, otroligt mycket. För det var inte ofta hon fick höra det….

Ord kan användas så fel. Det kan klankas, skrikas, mobbas, hotas. DÅ används dom fel. Men idag, då använde jag dom- på rätt sätt. Orden. Jag förmedlade något gott. Jag gjorde någon glad. Det var enkelt. Tog kanske 30 sekunder. Men det gjorde en annan människa så glad. Och mig med. Den bästa känslan är väl ändå när man gjort något gott för någon annan?

Tacksam för stunden där, cyklade jag vidare genom mörka lillastaden. Jag peppade mig själv att inte vara mörkrädd. Hamnade på ica och plockade ihop en god sallad ur salladsbaren. Tisdagslyx. Sedan cyklade jag vidare hemåt och städade lyan. Nu doftar det gulsåpa citron här hemma, packningen är tyyp klar och jag ska äta min sallad. Fin tisdag.

IMG_5350

Idag använde jag moppen när jag torkade golven. Så himlarns busig jag kände mig! Jag tänkte att nu drar ju jag, den städmaniska av oss. Och M tjatar varje vecka om att jag ska ska mopp-torka, såå… det kändes som en bra idé helt enkelt. Och se, det blev ju faktiskt skinande! 😀

OCH DU!

– du är bra. bättre än du anar. och tycker du någon annan är bra? säg det! gör det bara!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4