Äntligen blev det slutet på november.

Och ingen kollar längre konstigt på mig när jag säger Jag vill ha lussekatter, nu. Jag klandrar ingen, eftersom jag tjatat om saffran och kaneldoftande ljus sedan sommaren nästan var på väg att bestämma sig för att övergå till höst. Så ja, jag har väntat. Länge.

Och det där med väntan, det är inte min grej egentligen. Men ibland måste man ju. Som när man har en bäbis i magen, eller när man är sugen att julpynta redan i september. Angenäm väntan.

Men idag är det lördag. En vecka kvar till första advent. Och äntligen, har jag fått sätta igång att piffa och pynta inför julen. Det enda inte mannen hade gjort innan jag kom hem, det var att putsa fönstret i köket och byta gardin där. Så det har jag pysslat med. Och bytt ut kökshanddukar, mattor och ljuslyktor mot juligare varianter. Piffat med blommorna. Och lummer, ja det är det lite överallt. Jag har smygbörjat helt enkelt.

Några glimtar ifrån köket kommer här nedan…

IMG_6130

Jag har blivit kär i en ny blomma; julros. Köp den, gör det bara! Så fin. Jag satte en i den gamla kockumpannan och virade lite lummer runtom.

IMG_6133

IMG_6154

IMG_6161

Jag har inte bara pysslat idag.

Jag har även kört ett intervallpass här hemma; 8 övningar i ett svep/en cirkel. Tre varv. Första varvet 60 sek/övning, andra 45 sek/övning, tredje 30 sek/övning. Vila 15 sekunder mellan övningarna, när du gör din ”cirkel”. Mellan varven kan du vila 1-3 minuter. Jag älskar såna här pass, eftersom man kan välja vilka övningar som helst och sedan är det bara att tuta och köra. Använd appen ”Ultra timer”, den hjälper till att hålla koll på tiden.

Mina övningar idag:

1. Knäböj med hantlar i händerna // 2. hantelrodd //3. lårcurl på pilatesboll //4. ”superman” (core) //5. step-up // 6. bicepscurl //7.burpees med hantlar (med en axelpress i stående läget, och utan hopp) //8. rak planka

 Och nu är det mörkt ute och jag har precis kommit in ifrån en långpromenad, som innehöll vacker solnedgång och en sväng in på affären. Glögg, sötmandel, kardemumma, saffran, jäst och smör. Det här är en bra lördag, minst sagt. Bara en liiiten, liten detalj som saknas….

Hoppas att DU också har en bra lördag!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4