fredag. 

IMG_6741

När man egentligen inte behöver säga så mycket mer.

 Om man dessutom har en helledig fredag- då, snackar vi lyx. Att få yra upp i mörkret, med täcket virat runtom den sömnvarma kroppen, se julkalendern med ena ögat och sedan fortsätta slurma i den där täckeskokongen. Med mannen bredvid. Bland mjuka filtar, varma täcken och nästan för många kuddar. Helt utan känslan av att någon hård och skrikig alarmsignal kommer ringa snart.

Och snön har kommit till lilla staden under natten. Och Sven yr i södra Sverige. Och Nelson Mandela, fredskämpen, har somnat in. Livet och världen, i stort och smått.

IMG_6738

Vi myser här inne, i varma lyan som osar fredag. Mannen har sin tisha på sig, med något citat av Nelson, och jag längtar efter frukostgröten. Typ så.

För mig väntar alltså en soft fredag. Med en långwalk ute i något slags ljus och efter det, en sväng ner på stan. Det ska fixas med lite julklappar. Mannen åker iväg på jobb så småningom, så kanske ägnar jag kvällen åt att proppa lussekatter i min ensamhet. Det lät ju inte såå tokigt. Och du! Håll utkik, under dagen dyker ett smarrigt recept upp!

IMG_6731

MÅ SÅ GOTT IDAG!

Kram/lillafrun


 

G-VMBJT57ZE4