Vilken måndagmorgon!

Strax efter sju i morse, styrde M ut sin halvsovande fru i bilen, och iväg mot en ”mysmorgon” på sjukan. Jag var helt hysteriskt trött, hungrig och såklart kände jag att migränen knackade på. Prima skinka- jupp jupp! (högst ironisk). Jag hade fastat sedan igårkväll, för att jag skulle hänga där på sjukan i två-tre timmar och göra preggotetens andra glukosbelasning. En sån gör man för att kolla så att man inte har graviditetsdiabetes. Då åker man till sjukan, får ett stick i fingret, mäter sockret och dricker en sockerlösning som är tjock och så söt att man bara vill kräkas. Sedan ligger man där och vilar i ett par timmar och man får absolut iiinte somna.

bild

Min älskade M, följde med som sällis även denna gång. Men till skillnad från i somras hade han i morse både ätit frukost och tagit med sig kaffetermosen. Åh, så gullig så jag smäller av.

Ja och efter en evighet får man ett nytt stick i fingret, mäter sockret igen och sen åker man hem. Ett pyttestick i fingret, men det drippdroppade som bara den. Du är varm i händerna!, sa den bestämda sjuksyrran som iiikke lät mig sova en sekund. Rätt som det var dök hon bara upp där bakom skynket och sa Du sover väl inte!?.

Och nu är det bara att hoppas att resultatet var lika bra denna gång. Men alltså, iiiingen skön kombo med migrän,att inte få ta en alvedon, inte äta, inte dricka och inte sova. Men det gick bra, det hade ju kunnat varit såå mycket värre tänker jag.

Och älskade M som gjorde mig sällskap under hela tiden fick bråttom, bråttom till jobbet. Men han hann, som tur var. Och jag har nu landat i soffan och tänker blunda OCH somna, efter en brakfrukost storlek XXL. Jag låg hela morgonen och fantiserade om hällekaka med massa smör på. Migränen har gett sig och är bara kvar lite grann. Tydligen har dom som har migrän med aura (”migrän med aura”- man tappar synen, domnar i ansiktet och sedan får man überont i huvudet) större risk att få ännu mer migrän när man är gravid. Och av den senaste veckan att döma, så verkar det stämma på mig. Från att ha det supersällan, till  3 anfall på 11 dagar. Oboy!

IMG_7090

Men, vilken knepig måndagmorgon alltså. Men ändock en måndagmorgon. Och såna ska man vara tacksam över. Ny vecka, bara en pyttetid tills vi drar söderut mot familj och julfirande. Tacksam.

HA DET GOTT IDAG!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4