Dessa dagar alltså.

IMG_7206

Hemmahemma, den där tiden innan jul. Bland en sprakande brasa, en massa julstök och ljusdoften av äpple och kanel. Att ha en hel dag, till att bara göra precis vad man känner för. Vara ute, spela piano, åka en sväng till stan för att klämma på bäbiskläder och köpa fotoalbum till något som ska fixas inom kort (inom kort och inom kort, hajjaru? ;)). Och en dag, för mitt årliga uppdrag; att klä julgranen. Pappa bär in granen och fixar ljusen tillsammans med mannen, som kliar sig på hakan och säger hm… lite mer till höger kanske? Mamma, beskådar, bakar limpa och proppar nejlikor i apelsiner. Och jag, jag njuter och klär granen så fint jag bara kan. Varje år är det den finaste granen vi har haft och varje år är den klädd helt perfekt. Enligt mina stamceller alltså. <3


IMG_7207

M och pappa.

IMG_7214

Mamma.

IMG_7264

IMG_7217

Och undertecknad.

Det är så himla mysigt att klä granen med pumlor från Lillmormor; min mormors mamma. Ja, såklart är många mycket nyare än så, men till exemplet glittret jag håller i händerna, det är ifrån gammelmormor. Henne hann jag aldrig träffa, sladdis som jag är. Men jag tror hon var gullig och god. Jag känner det i glittret.
IMG_7243

Så. Nu är det jul igen. Granen står så grön och grann i stugan (eller grottan?) och limpan är bakad. Och nu tänker jag inte skriva ett ord till. Jag måste gå och provsmaka den. Limpan alltså.

IMG_7248

IMG_7261

 

Hur har ni det i stugorna? Julstökas det för fullt?

Hursomhelst, så önskar jag att Du har det bra där du är!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4