Jag surrade ju häromdagen om något som kallas för TRX.

TRX-band för att vara mer exakt. Ett ypperligt träningsredskap att ha hemma och att ta med sig när man reser iväg. Väger ingenting och tar ingen plats. Typ. Så jag sa till den händige för cirkus en vecka sedan, att ååh, jag skulle verkligen, veerkligen vilja ha ett sånt där. Det verkar ju asroligt!

Han sa mhm. och sen var det inte så mycket mer med det. Men vips hade han läst på om det där bandet på nätet och konstaterat att det skulle vara huvvelöst (obs! norrländska. ”idiotiskt” stämmer lika bra) att klicka hem ett, eftersom det då kostar typ 2000 spänn. Och med det konstaterandet satte han igång att planera för att greja ett eget. Så igår, efter att vi varit hos morskan så drog vi på Classe och köpte några spännband, en idiotsäker karbinhake, ett rör och något mer jag inte kommer ihåg. 171 kronor och i ett knyck hade jag ett eget TRX-band.

Att ha fått sin önskan uppfylld. 

IMG_8475

Då blir man såhär lycklig.

Att träna med TRX är hur bra träning som helst. Det har jag vetat länge, men aldrig fått chansen att prova. Att träna med sin egen kroppsvik som motstånd är min favorit. Så detta passade mig perfa.

Idag, på mitt lördagspass, så körde jag 7 tabata-intervaller. För ben, biceps, triceps, rygg, och baksida axel. Till en början var det lite läskigt att våga lita på bandet, man hänger ju liksom i det på olika vis. Men efter bara några minuter hade jag vant mig. Jag avslutade med en tabata-intervall vanlig rak planka. Och kände mig efter det alldeles lycklig. Hemma-gymmet är utökat med ännu ett najsigt redskap, ett som gjorde att jag knappt tänkte på att jag tränade, för att det var så roligt. Det nöp bra i musklerna, det ska vara det som påminde mig då 😉

Såklart vågar jag, nu som gravid, mig inte på dom allra knivigaste övningarna. Som svidiga peakningar i planka (japp, man sätter fast fötterna i öglorna så kan man göra en massa övningar i det läget också), övningar på ett ben eller med hopp. Men bild- googlar man på ”TRX-band övningar” så kommer det oändligt med tips fram och jag behövde inte känna mig begränsad i att få ihop ett helt pass. Snarare tvärtom.

IMG_8482

Antingen fäster man bandet i en krok i taket, eller också gör man en säkring i slutet av bandet och fäster det i en dörr. Sedan kan man göra  mängder av övningar som bygger rörlighet, styrka, balans, flexibilitet, stabilitet och förebygger skador. Man bestämmer själv över hur mycket man vill utmana sig på varje övning, eftersom man enkelt kan justera sin kroppsställning för att lägga till eller minska motståndet. Banden går att förlänga/förkorta, beroende på vilken övning man ska utföra. Så himlarns fiffigt, jag är förälskad! 😉

Är det någon som är supersugen på att göra ett eget så kan säkert M förklara hur han gjorde.

TRX allså. Fett coolt!

Kram/lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4