IMG_2535

Dumlekakor

– har du bakat det någon gång?

Det kaaan vara världens enklaste kaka att göra. Och det kaaan vara en utav världens godaste också. Och bara för är jag är på snällhumör idag så tänkte jag dela med mig av receptet till dig. Perfekt till söndagsmyset.

Vad behöver jag, till 24 stycken dumlekakor?

  • 1 dl socker
  • 200 smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 12 dumlekolor
  • 24 noblesseplattor

Och hur gör man då, om det nu är så hiiimla enkelt?

  1. Knåda ihop socker, smör  och vetemjöl till en deg. Ställ den kallt i typ 30 minuter.
  2. Rulla sedan degen till en rulle och skär 24 bitar utav den. Lägg i folieformar och plutta ner 1/2 dumlekola i varje form.
  3. Grädda i 200 grader, ca 10-12 minuter.
  4. Ta ut plåten, vänta en pyttestund till kakorna svalnat lite, lite. Lägg sedan 1 platta vanlig Noblesse i varje.

IMG_2528

IMG_2539 IMG_2564

Ja och sen är det bara att äta och njuta. Jag tycker att dom är godast svala, gärna lite småfrusna.

Visst var jag väl snäll nu?

Och snäll. Det ska människan vara. Tycker jag.

Må så fint.

 

(Ps. Du vet väl att du kan gilla lillfrunsdagbok på fejjan, då riskerar du inte att missa någonting! Vill du gilla? …då kan du klicka på fejjanikonen i högerspalten här i dagboken och gilla hela sidan, inte bara ett enskilt inlägg liksom. Undra om ni förstår vad jag menar, eller om jag är så snurrig som jag känner mig? Äschdå. Ds.)

 

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4