Igår var det fredag.

En sån där plusgradig, varm, spontan och solig fredag. Vi hängde med grannvännerna, mest hela dagen. På bänken, med kaffekoppen. Ute på långpromenaden, med varsin barnvagn, rullandes av männen, med varsin liten miniknodd i. En rätt magiskt, ont-i-kroppen-gullig, syn. Och till min och mannens stora lyx, blev vi till kvällen bjudna på fredagsmiddag. Där, bara en trappa upp. Så himla härligt med nära vänner, så nära.

IMG_3788skålVi skålade för livet, med goda bubblor. För dom där två godingarna som fötts och som stormat vår värld med kärlek.

IMG_3774gullLiten tog med sin vaggande korg, smart val.

IMG_3756maajaMajahunden var också på middagen, såklart.

IMG_3800jag

Och det bästa med näranära vänner, det är att dom vet hur man är och älskar en där efter. Man kan vara helt och hållet sig själv. Då, blir man sådär glad. Hon på bilden började kvällen snitsigt i tighta, ljusblå jeans. Men tyckte att det var så förbaskat oskönt (har jag skämt bort mig under preggoteten med bara mjukt och skönt och inget som sitter åt någonstans?) så jag traskade en trappa ner och bytte till dom finaste mysbrallorna jag kunde hitta. Vännerna? Dom skiter fullständigt i om jag har skoteroverall eller tighta jeans eller sköna mysbrallor. Det är det, som är så skönt.

IMG_3802pajMiddagen var såå god. Avslutades med somrig, syrlig rödvinbärspaj med vispad grädde. Alltsåå… gott!!

IMG_3807

Tack vännen för att du förevigade Lilla familjen på bild. Första familjebilderna. Vilken grej! Och Tack till er båda för finaste mysdagen.


Och idag, vaknar vi till lördag.

En lördag som känns som en bonusdag, på något vis. Helgen har knappt börjat och det, det känns ju bara för bra. Jag öppnade sovrumsfönstret det första jag gjorde när jag klev upp. Den där röran av både stora och små människor liksom osade värme. Och den där solen på det. Ja, det blev varmt, helt enkelt.

Det är lördag med sol in genom fönstret, en enveten fågel som kvittar (som pappa garanterat lärt mig namnet på men som i mitt huvud heter typ vårmes, eller nåt…) orkidéknoppar som är på väg att slå ut, en babygymmande bäbis och en frukost som dukas fram, med lite allt möjligt… vi tog oss aldrig ner på stan igår, så mannen trollar lite nu, där ute i köket. Bjuder på matiga våfflor med frukt och bär, makrillmackor, ägg och det där kaffet… som det får bli en gräddskvätt i, idag. Mjölken är ju slut.

För dagen har vi våra planer. En träningspass är en utav dom. Vilken stackars muskel som ska orka någonting i min kropp, det vet jag inte. Men, det ska nog lösa sig.

IMG_3734gott

IMG_3839gulllll

Först: hittepåfrukost som verkar bli en höjdarfrukost.

Ha en härlig lördag!

G-VMBJT57ZE4