Igår satt jag där…

..hemmahemma, på altanens ena däcksida. Solen stekte och jag knåpade på ett träningspass. Allt som oftast så har jag alltid en särskild tanke med varje träningspass. Igår ville jag jobba med kroppsvikten (älskar att känna att jag orkar bära min egen kropp), många repetitioner (uthållighet), ett inte så vanligt upplägg för mig  (bra, då tar man ut sig lite extra!) och mycket fokus på ben, core och axlar (viktiga muskler).

Det gick svindåligt att komma på övningar och jag höll på ge upp. Det är inte min grej, men vadå. Äsch, det blir inget pass idag, sa jag och surade, i smyg, ihop. Pappsen svarade: Blir det inte!? 

Jo, tusan heller. Det blir det. 

Vips stod ett gäng härliga övningar uppskrivna på en lapp. En pyramid…. Övningarna körs i följd, med minsta möjliga vila emellan. Upp och ner och sen, får man vila. Lite.

Passet var så grymt bra och träningsvärken kröp sig på redan under gårkvällen. Hur den är idag? Smått olidlig. Älskart!!

Pyramid

10 Burpees

20 Vandrande planka

30 Russian twist (med vikt)

40 Gående utfall

50 Sneda utfall bakåt

60 Step up med balansmoment

50 Sneda utfall bakåt

40 Gående utfall

30 Russina twist

20 Vandrande planka

10 Burpees

IMG_5170

En lite argt skriven lapp, som blev så himlarns bra. Bra på det viset att vi knappt höll på orka oss i mål. Målet var pyramiden gånger två…

Det är ett sätt att köra passet på; att bestämma hur många gånger man ska köra pyramiden. Ett annat sätt är att sätta en bestämd tid, till exempel 30 minuter, och köra så långt man hinner.

IMG_5187

En koncentrerad typ, mitt i en vandrande planka. Min 70-plus-åriga, hurtiga, moster kom och hejjade på oss; Kom igen nu, liiite till, bara två kvar nu!! Lite snabbare kan ni!!

Ett pass jag helt klart rekommenderar dig som är sugen på mjölksyra, rumpvärk och svett. Undrar du över hur man utför någon utav övningarna, så kan du ju googla. Funkar inte det får du fråga moi! 😀

Och jag. Ja, jag törs nästan lova dig en härlig träningsvärk efteråt.

Ps. Vi är hemma nu. Vi far runt som virvelvindar här hemma. Jag packar upp och tvättar. Liten gungar i babysittern. Och mannen fixar middag. Strax svidar vi om till träningskläder, en kvälls-pw väntar. Trevlig söndag kväll till er! Ds.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4