Ja, nu behöver jag en paus.

Koppla av en liten stund och göra ingenting. Kära nån vad vi har grejat på idag, alltså. Och wow, vad varrrmt det har varit och är. Sommaren är här! Mysig dag att packa och grejja på. Alla tre har vi bidragit, på något vis. Och vi konstaterar, såhär efter tolv timmar… att det inte är gjort i ett knyck att packa för en hel sommar. Det är ju inte riktigt bara att glömma en grej och sedan åka tillbaka… det är ju sina mil emellan lyan och sommarhuset. Men, det ska nog gå bra det här… till slut. Och sen har vi faktiskt inte baaara packat och grejjat, vi har haft lite sommarlov också.

IMG_7029

Sommartvätt, visst är det vackert? Allra helst när storleken heter 56 och 62… så pluttigt och gulligt!

Nu finns det inte tillstymmelse till tvätt i tvättunnan. Det är renbäddat. Strykhögen är borta. En liten hög med väl utvalda grejer till sommarhuset är nerpackad, tillsammans med massor av andra grejer. Som babygym och barnvagn. Och sen är det städat också (Heelt galet så dammigt det var här. Ni som känner mig väl, vet att det oftast inte är så mycket av den varan här.. men den här veckan har hyperdammsugningen prioriterats bort. Efter garderobsrens, packning och allt sånt, så blir det ju tokdammigt. Särskilt i en liten lya.).
IMG_7048

Men det är fortfarande saker kvar att göra. Mannen springer som en galning, in och ut genom lyan. Packar in i bilen med millimeterpassning, kliar sig i huvudet och säger älskling, är det okej om orkidéerna åker i takboxen? 

Absolut, svarar jag och min hjärna, som känner sig helt dingdong.

Jo just. Jag var ju ute och sprang idag. Mitt i stekhettan.. 26 grader. Jojo. Det kan ha varit den varmaste löpturen i hela mitt liv. När jag kom hem kastade jag mig i duschen och låtsades att jag hoppade ner i en sval sjö. Jag har nog aldrig varit så överhettad någongång. Heelt idiotiskt, jag vet. Och direkt när jag blivit en blekare sortens tomat och inte en übergenerad kräfta med vit ring runt munnen, så travade vi i monsterfart ner på stan… för att förtidsrösta. Jag och M lyckas alltid med konsttycket att vara i sista minuten innan såna där vallokaler stänger så vi var liksom tvungna att jätteskynda oss. Men vi hann, tack och lov, och det känns bra att ha röstat. Dessutom träffade vi en gullig dam som tyckte Liten var söt.. hon hade en massa fina barnkläder som hon ville ge honom. Så vi ska nog dejta i höst och se om det är något som Liten vill ha. Vilken grej!

Efter röstningen drog vi vidare på stan. Mamman fick ett akutsug efter nya träningskläder. Så ett nytt kit är införskaffat. Och sedan firade vi fredag och gick och satte oss på en uteservering och åt middag. Varken mannen eller jag kände för att laga mat idag… och förresten är kylskåpet i princip tvärtomt. Så det var ett skönt, och romantiskt, val att göra så.

IMG_7045Rätt mysig syn inifrån vardagsrummet.  Blommorna står på trappen och är tydliga med att Vi ska med. Nåde er om ni lämnar oss! 

Snart tar vi kväll här. Men först ska ge mig ut i miniträdgården och så lite ringblommor och blåklint i pallkragen… så får vi se om dom tänker blomma när vi kommer tillbaka under sensommaren. Hoppas.

Sommarkvällar alltså. Såna där 25-gradiga. Dom är så tillåtande på något vis. Man kan springa barfota  i gräset och låta dörren vara öppen mellan ute och inne. Det doftar himmelskt och vindarna är sådär varma mot huden att dom mer känns som en bomullsblus mot kroppen, än något annat. Såna kvällar. Dom är svårslagna. Och nu är min lilla paus, här bland orden, slut.

Och Ni! – Trevlig helg!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4