Nu är det kväll.

Och den här dagen, hos mina päron, tillsammans med min älskade miniman. Den har varit hur mysig som helst. Han är så rolig nu, lilla S. Så liten och med så stort hjärta. Skrattar och ler, sjunger och pratar högt, högt och tittar på mig som visst förstår du vad jag menar, mamma? 

Vi har gått långpromenad tillsammans med Torehunden. Det blev sol helt plötsligt och då drog vi ut. Ut i det där landskapet som är så magiskt vackert just nu. Och som sällskap hade vi världens bästa B i telefonluren. En älskad vän jag är så rädd om och så glad för. Och sen kom vi hem. Myste lite ute på altanen och sedan somnade jag och Liten i hammocken. Och vaknade precis när mamma-mormor kom hem ifrån jobbet. Och sen serverades det mammalagad laxmiddag. Så vansinnigt gott. Något jag inte skulle ha tyckt förra sommaren…
IMG_7208

IMG_7209

Och på tal om det. Så tycker jag att det är så himlarns festligt att vara här hem ikring denna sommar. Jag blir alldeles nipprig av bara tanken på att vi redan är här, det är bara maj, och allt vi har framför oss. Månader av ljus, värme, sommar, tillsammanstid… ja, bara en massa sånt. Som är så underbart. Bara den där grejen att kunna äta en vardagmiddag hemma hos mina älskade föräldrar. Att bara komma och hälsa på över dagen. Att kunna hjälpa till med såna där vi-gör-det-på-en-vardagkväll-saker; som att måla huset, där högst upp. 

IMG_7215

Mannen flög upp, högt,högt. Jag stod nedanför och skrek. Svårare än så? Näpp. Och minimannen, han myste hos mormor. Bara en sån sak. Att ha sin mormor på nära avstånd.

IMG_7211

Ja. Den här sommaren betyder massor för mig. Jag ska njuta så mycket jag mäktar med. Jag gör det redan nu. Det känns så mysigt att vara här hemmahemma, att ha alla på nära avstånd. Ja, förrutom bönorna nere i storstan då. Men vi är ju i alla fall närmre dom än vanligt. Och det känns så nytt det här… men det är det ju inte. Det är faktiskt bara en enda sommar, förra sommaren, som vi inte varit här på sommaren. Men en sommar med en massa sommarlov och ett  alldeles eget sommarhemma, det är något nytt.

IMG_7221Och jag känner att jag är mera vaken den här sommaren, än förra.

Jag kör inte bara den där sova-äta-jobba-träna-sooooooova-cirkeln. Den där, jag-är-nypreggo-och-vill-bara-soooova-cirkeln. Nä, i sommar är jag vaken. Har mina två älskade bredvid mig och känner mig hel.

IMG_7220

Och tänk, det är bara maj ännu. Och en massa hjärtegott är framför oss. En sommar som jag blir alldeles nipprig av att tänka på.

Och idag har det varit tisdag. En väldans fin en!

Godnatt!

Kram/lillafrun

 

G-VMBJT57ZE4