…dansar råttorna på bordet?

Knepiga ord att skriva, med tanke på vad jag menar. För i dagens fall är katten, den där älskade mannen. Och råttorna, det är vi. Han och jag. Minimannen och mamman, som myser på tumanhand i dag.

IMG_7185 IMG_7186

Den här polarn och pyret-randiga typen vet minsann hur ett sommarlov ska startas. Det ska vilas. Punkt slut. Så den här veckan är det vilovecka ifrån hårdare träning (för päronen alltså) och sen har morsan i Lilla familjen surrat om att det ju vore himla skönt med en riktig sovmorgon snart. M lovade mig att till helgen, då. Jag har känt mig rätt trött senaste veckan. Allt arbete inför examinationen, själva asjobbiga prettogrejen (redovisningen) och sen allt galet packande och uppackande senaste dagarna, på det. Igår hade jag såå gärna velat sova längre, men M,kattenn, tyckte annat, att det var bra att hinna så mycket som möjligt i huset eftersom han är på eget äventyr idag. Och det hade ju rätt i. Men idag kunde han inte dra upp mig ur sängen. Men största sannolikheten låg ju på att en annan M, miniM alltså, skulle sköta hans jobb.

Men icke! Minimannen kände vad mamma behövde; en natt ifrån 23-10 .. med ett par snabba, vi somnar om igen alldeles strax-frukostar på morgonkvisten

SOVMORGON!

IMG_7198

IMG_7189

Han är så cool den där lilla S. Med luvan på sned och lugnet i magen.  Soom vi är tacksamma för honom.

Och idag känner jag mig som en ny människa. Så himla skönt. Det är alltså jag och Liten idag, bara han och jag. Mysigt, även om vi saknar den där älskade, älskade. Vädret är grått och tråkigt och det är helt klart myskläderna som får sitta på hela dagen lång. S har hittat en superskön, en idol-ärvd, heldress som han myser i. Den är ifrån en utav kusinerna alltså. Så himla mjuk och skön. Ja, han vet hur livet ska gå till; det ska njutas, så mycket det bara går.

Nu ska ska vi ta några pinaler, dom allra viktigaste (typ tandborste och blöjor) och sedan drar jag och miniM till hans morfar och mormor. Jag känner för att mysa framför brasan idag. Det blir en pausdag ifrån fixandet, helt enkelt.

IMG_7203

Någon liten verkar mera trött. Har nu dragit alla filtar och trasor han kunde komma åt, över sig. Och sitter och håller i den bästa snuttetrasan; mamma eller pappas hand- i detta fall mammans. Så ja, jag dagbokar med en hand och det kanske inte är det mest effektivaste sättet. Men vad gör det? Det är ju sommarlov och vilovecka och kära nån, vad här ska vilas! Men det behövs. Vi har kört hårt med träningen sedan Liten föddes, så än hur tråkigt jag tycker att det är med vila, så är det nödvändigt ibland. Och jo, jag ska erkänna att jag till och med tycker att det är lite smygskönt nu, särskilt när jag besitter jordens träningsvärk sedan söndagens pass. Och så länge jag får gå übersnabba promenader, så gillar jag viloveckor. Jaaa… lite småknäpp är jag. Men jag älskart!

IMG_7202

Nu ska jag passa på att packa in oss i bilen medan prinsen sover.

Men alltså. Sovmorgon. Jag och minimannen tillsammans. Helt underbart.

Ha en fin dag!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4