Idag är det minsann Sveriges nationaldag. Och fredag!

Vi vaknade lagom tidigt, en bra stund efter tuppen. Det doftade en blandning av nystädat och blommor; såpa och färska liljekonvaljer. Oslagbart. Och sedan började vi vårt firande genom god frukost, med hembakt bröd och nybryggt kaffe från den där nya mocca master-mojängen som vi är stormförtjusta i. Bäbisen hängde på kökssoffan under tiden, sjöng, myste med sin kompis Kaninen och pratade vett med föräldrarna.

IMG_8019IMG_7992

Och sedan ville bäbis göra sig extrasnygg. Och ren. Så han hoppade i plurret. I en balja, mitt på stora köksgolvet. Han tycker om att bada, lilla minimannen.

IMG_8037 IMG_8042

Och sedan gick han till garderoben och valde ut något riktigt stiligt. Ja, som sagt. Han har stil. Uppkavlad tisha, precis som pappsen. Efter badet blev Liten trött, så medan han sov i vagnen passade morsan på att inviga sina nya träningskläder. Ett tungt och svettigt pass revs av ute i trädgården. Mycket ben, roompa, axlar och core. Kanske mina största fokusområden nu.  Smygfotograferad blev jag också mitt i älsklingsplågandet…

IMG_8076
IMG_8077
...sådär nääästan i mål och man bara vill lägga sig ner på backen och inte röra en fena. Men, det bjuu jag på! 

Och efter snabb dusch så drog jag och Storan iväg på äventyr. Köpte ännu mer plant, främst till henne. Jag hakade på som smakråd. Men såklart kom jag hem med ett gäng småplant, i rosa såklart, jag också. Men det hinner jag inte plantera nu. Nu ska jag och M fixa för godlunch. Gullvännerna kommer på besök och det, är väl ett nationaldagsfirande av rang om något. Ja, sannerligen!

Vi kanske hörs lite senare igen. Nu har jag nämligen, fråga mig inte hur, möjlighet att dagboka varän jag går eller står. Värsta braiga grejen. Tjoho!

Fredag. Nationaldag. Sol. Glad bäbis. Trädgårdsträningspass. Häng med Storan. Och så lunch med gullvännerna. Klockan är bara strax efter ett. Var ska denna braiga dag sluta?

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4