Det är inte klokt vad det blåser.

Den var där när vi la oss. Och den mötte oss direkt när vi vaknade. Vinden. Tar den inte paus snart?

IMG_9034

Det knakar i väggarna och det knakar i taket. Utanför tjuter vinden, någon slags segersång. Men vi trotsar det där, och går ut i alla fall. Solen skiner ju, och det är dubbelt så många plusgrader som igår. Alltid något…

IMG_9031 IMG_9032

Allt står på snedden. Blommorna i alla byttor och hinkar ute på trappen. Alla träden. Och vidderna, dom där gröna, böljande och vackra. Det går vågor där. Ser rätt mäktigt ut. Men tar den inte paus snart?

IMG_9043

Under det stora äppelträdet hukar sig något rosa. Står som en tjurstrut och vägrar lägga sig ned. Det är rätt, tänker jag. Bra inställning. Och så går jag vidare. IMG_9048IMG_9053IMG_9054

Rullar barnvagnen framför mig, med den sovande bäbisen inuti. Han sover gott. Det må vara det bästa med det här vädret. Att det susar skönt runomkring, om man ligger i en sån där rolls royce-vagn. Och medan håret drar åt ett håll och jag går åt ett annat, så konstaterar jag att det ju faktiskt bara är juni. Att det är massor av sommar som väntar framför. Och att det ju faktiskt alltid, alltid är sånt här väder den här tiden. Det brukar ju, oftast, reda till sig. Så småningom. Jag går vidare.

IMG_9036

Hittar en kärleksbrunn mitt i gräsmattan. Mumlar för mig själv att kärleken är det inga fel på, men det här vädret. Jag blir knäpp av blåsväder. Yr, liksom. 

IMG_9056

Slutmumlat, bestämmer jag mig för att bara acceptera. Något man måste göra med vädret och andra ting i livet som inte känns som man önskar, men som man inte kan påverka. Då måste man acceptera och försöka göra det bästa av situationen i alla fall. Vädret är en världslig sak, i alla fall som det är nu. Men även jag kan få mig ett gnällskov ibland. Har precis haft ett. Tur ingen hörde mig där ute. På samma gång som vinden är så högljudd, på samma gång hör man ingenting. Det är både högljutt och tyst, på samma gång. Märkligt.

Jag längtar efter lunchen idag. Färskpotatis, rökt sik och en klick gräddfil. Sedan ska jag och Liten gå på äventyr igen. Vi ska på jakt efter en sak. Det blir nog en bra dag, det här också.

Vinden i håret, vänner!

Ha en god dag.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4