Det är måndag och den startar med fart.

Jag snoozade ett gäng gånger och blev till slut jääätte-väckt av dom där två männen som båda stod och skrek bredvid mig. Det ena kanske gjorde till sig mer än den andra. Men i alla fall… jag vaknade. Landade vid frukostbordet med historiens morgonfrilla. Trött. Men tänkte ”det är ju lugnt, jag hinner ändå allt jag måste hinna idag… trots att jag sov till strax efter åtta”. Ungefär där och då, får jag ett sms från kära vännen med orden det här gick fortare än jag troddejag är hos dig om en timme, istället för ikväll. 

IMG_0038

Pedant-snurr-yran, Jag, får en meter hög morgonfrilla och utbrister till mannen men nu hinner jag ju inte fixa allt innan hon kommer!!! I samma stund som jag börjar härja och känna überstress över att jag inte hunnit handla, bakat mer matbröd eller städat till i rummet som vännen ska få sova i (eftersom jag tänkt hinna det idag)… i samma stund tänker jag vad är viktigast? Att jag får träffa kär vän, eller att det prompt måste vara tipptopp när hon kommer?

IMG_0039 Ja. Där förstår du nog svaret. Jag kammar till frisyren, skickar ett du är så välkommen, vi får gå och handla tillsammans sedan, jag har inte hunnit det än. Där i orden kommer jag på mig själv. Jag är ju faktiskt också bara människa. Även om det småstör mig lite, jag vill helst känna mig odödlig och klara allt och hinna lite till och orka ännu mer och ännu lite mer.  Men ett spontanbesök är så mycket mer värt än att ha hunnit förbereda allt i minsta detalj. Så det så.

IMG_0045

Inlägget fick stå på vila. Kolla här hur det hela ”slutade”. Alltså… spontanitet när den är som bäst. Vännen ”glömde” säga att dom visst var två fulla bilar som skulle passera. Haha! Men som om det här góa gänget brydde sig i att jag inte hade hunnit fixa allt? Nope. Det gick ju bra ändå. Jag tömde skåpen på alla kaffekoppar vi hade, kokade kaffe på livet och Pedant-snyrr-yran tyckte att det hela bara var så himla mysigt. Brödet räckte också! Wow. En prövning för en kontrollfreak. Bra grej!

En måndag. Pelargonernas knoppar slår ut i en rasande fart. Precis på samma vis som denna måndag startat!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4