Jo, vi var ju på utflykt igår.

För tredje dagen i rad packade vi med oss hela husen (ja, man skulle kunna tro det i alla fall), en herrans massa mat, den där ”lilla” parasollen, den där ”minililla” badringen, barnvagn och så hela taikonsfamiljen, såklart. Och igår höjde vi svårighetsgraden ett snäpp också, genom att bestämma oss för att dra iväg allihopa på båttur, med bestämd avgångstid och allt. Våra väckare stod på astidigt och vi möttes upp i Köpmanholmen, söder om Örnsköldsvik. Det var varmt, vi tog upp hela stället i ett nafs och Liten satt i vagnen, fortfarande med pyjamas på. Ja, allt kan man ju inte hinna liksom….

IMG_1356Men sidär, vi kom med båten.

Allihopa och helt smärtfritt faktiskt. Vi satt där, som tagna ur sällskapsresangänget som skulle ut på äventyr. Vi åkte från fastlandet och steksol till att helt plötsligt befinna oss i en tjock kalldimma. ”Det blev kallt nu, hörrni!” , sa den ena. ”Jamen, det klarnar nog alldeles strax”, säger den andra, optimistiskt. ”När sa ni att båten går hem??”, frågar den tredje. ”16.40, om sisådär 8 timmar…”, svarar den fjärde, lite hopplöst. Men rätt som det var så kom vi fram till målet.

IMG_1503

Trysunda. En gullig, liten pittoresk ö, mitt ute i Höga Kustens skärgård. Trysunda, även kallad för Världsarvets pärla.

IMG_1357 IMG_1362

Vi lastade packningen på såna där dragvagnar och sedan började vi vandra över ön. Och vi gick och vi gick och vi gick. ”Är vi framme snart?”, ”Kära nån, vad kissnödig jag är”, ”Hörrni, nu skaa det bli gott med mat!”, ”Åh, hoppas att det inte var regn jag kände nu…”.

IMG_1371 IMG_1373IMG_1402

Men vips både sken solen för fullt och den där stranden vi skulle till, den som utlovades att likna en Gotlandsstrand. Plötsligt var den framför oss. Vacker som bara den och med havet och horisonten precis där, rakt ut. Liten spretade med tårna i sanden och tyckte det var en väldigt märklig, men rätt härlig, känsla.

IMG_1391IMG_1393

Vi satte läger där (läs: fläkte ut oss på täcken och filtar och stekte oss i solen) och började äta. För ja, det är mycket sånt när vi umgås. Mat, mat, mat. Gott, gott, gott. Sen badade vi också, såklart.

IMG_1431 Och jag och mannen (läs:jag) ville ha en ny han-och-jag-hoppbild… så det pysslade vi med en stund….

IMG_1455

…jamen, nästan.IMG_1447

DÄR! Där satt den….. inte riktigt.IMG_1380

Älskling vänta, jag kör själv en gång!

IMG_1460

Perrrfekt! IMG_1449Äsch. Älsklings M, det finns ju hopp för oss, för tusan!

IMG_1394Främmande till vår strand fick vi också. Kära vänner till familjen kom med båt, vilken grej!

Och när man nästan inte trodde att det var sant,

….så hade klockan blivit så pass mycket att vi var tvungna att packa ihop och dra vår packning tillbaka. Till båten.

IMG_1482

Systrarna och jag, på vandring genom skogen.


IMG_1500IMG_1501IMG_1502

Och väl där, där det var lä, så kände vi hur ”börnade” vi var. Stekta, liksom. Lite smått dingdong av både havsblåst och all sol. Bruna, fina, mätta och hysteriskt trötta klev vi på båten. Och där var det en kämpan, att hålla sig vakna.

När vi kom hem konstaterade vi att Trysunda ju var en väldigt gullig ö och att 40 hamburgare var alldeles lagom många till vårt lilla lunchgäng och att det blåste lite mycket där på ön men att att vi ändå hade haft en himla, himla bra dag. Tillsammans. Hela klanen.

En dag på Trysunda, alltså.

Kram/lillaffrun

G-VMBJT57ZE4