Jag sitter på bron och äter frukost. Bredvid mannen, han som mumlar lite i skägget och har den nyklippta frillan på sned. Jag och Liten har precis kommit hem efter en liten morgonpromenad, bara längs vår grusväg och genom byn och så upp för långa backen igen. En kortis, men vi hann bli svettiga i alla fall. Det är varmt idag. Skönt, tycker jag.

Och vi konstaterar att det var en lyckad kväll igår. 

IMG_4451

Det var jag och Storan, och våra familjer. Vi lagade mat tillsammans och alla hjälpte till på sina vis. Det hackades och stektes och grillades och rördes ihop goda röror och såser. Den ena var ute i landet och hämtade sallad, med orden jag ser inte skillnad på sjögräs och sallad. Men det blev sallad, en god sådan. Och en himmelsk potatissallad. Och kantarellstuvning av Storans nyplockade kantareller. Och så det där köttet, som männen grillat. Både stora och små män. Liten luktade som en grillad korv resten av kvällen. Världens gulligaste grillade korv, såklart.

IMG_4462IMG_4463

Och jag njöt.

Ibland möttes vi i köket, alla nynnade med till musiken som spelades. Jag frågade är S hungrig snart? och Storsvåggen svarar ja, snart!  samtidigt som han håller min bäbis i famnen. Den här grejen, att vi lever så nära inom familjerna. Jag är störtförälskad i det.

Vi dukade nere, under tak och med spetsgardiner och sommarluft som väggar. Massor av tända ljus, mysig musik, en massa god mat. Och så vi, allihopa. Och där satt vi tills kvällen blev mörk och himmelen fick sällskap av en stor fullmåne. Graderna var fortfarande varma och sommaren levererade ännu en varm kväll.

IMG_4496

En njutbar kväll i Mäjadalen.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4