Mango- och hallonpaj.

Hör på den! Låter det inte hur gott som helst? 

Jo. Och det var det också. Alldeles lagom syrlig, söt och krämig, på något vis. Till en god vaniljglass var det försvinnande gott och det blev inte en smula över. Ett gott betyg!

Receptet kommer här.

Till en sån där lagom-stor pajform behöver du:

  • 250 gram hallon
  • 250 gram frusen tärnad mango
  • 1 lime
  • 1 dl kokos
  • 100 gram smör
  • 1,5 dl havregryn (jag tog nog närmare 2,5 dl. Och fiberhavregryn var det som fanns hemma! funkade finemang!)
  • 1,5 dl vetemjöl (minskade ca 0,5 dl på mjölet, eftersom jag tog mer havregryn!)
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver

Sen gör du såhär:

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Strö mango och hallon i en pajform. Skölj limen, riv av skalet och blanda ner det. Strö på hälften av kokosen.

IMG_45233. Smält matfettet. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och bakpulver i en bunke och rör ner matfettet. Fördela degen över mango och hallonen. Strö på resten av kokosen.

IMG_4532

4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

 

IMG_4540

 Servera pajen med en ryysligt god vaniljglass.

 

Lätt att göra, lätt att äta!

 

 

Somrig och försvinnande god. 

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4