Kära nån, jag har mjöl över hela mig.

IMG_7522

Om jag säger såhär; Vi har bakat tunnbröd idag. Eller hällekaka. Såna där perfekt tjocka som är helt saaaanslöst goda, nybakta, med alldeles för mycket smör på. Vi startade första degen kring kvart i åtta i morse, och rullade hem och travade in i lyan nästan tolv timmar senare. 10 liter har vi bakat av. Jag, mannen och vännerna. IMG_7530

Jag kan meddela att jag inte riiiktigt ser sådär sprallig och pigg ut nu. Mer som ett spöke. Ett spöke med massor av hällekaka bredvid sig. Det är ett lyckligt spöke, må jag säga.

Men nä, jag berättar inte mer om dagen nu. Här ska försökas böka plats i frysarna, så vi får plats med allt bröd. Vi var lite smått brödutbrända när vi kom hem, pausade lite. Kastade oss på middag, nattade Liten och unnade oss sedan ett corepass. Och en liten kvällspromenad. För att lufta lungorna, andas ut lite mjöl och in med syre. Det var bara få grader ute och himlen var så stjärnklar. Blir det frost i natt, tro.

IMG_7601

Ja. Vilken söndag. Kära nån, vad vi har bakat och bakat och bakat. Och kramats emellan åt!

Jag vet någon som kommer somna gott när hon lägger sig på kudden ikväll.

Godnatt!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4