Det är ju så väldans mysigt med helg.

Igår startade vi den med fredagsmys, hela familjen. M hade lagat världens lyx- och brakmiddag och det vara bara så gott att jag inte hittade orden utan bara satt och gjorde konstiga miner och sa MmmMMm! Just då, sov Liten och lät sina päron ha middagen bara för sig själva. Liten är ingen drygtyp att ha vid middagsbordet, tvärtom. Han sitter mest och hejjar på och hoppas att få smaka någonting. Men det vara bara väldigt mysigt att det bara var jag och M, precis igår. Vi satte oss ner och låtsades att vi var på restaurang.

IMG_8644
Tapenadefyllda crustinis. Ugnsrostade rotsaker. Fetaosgratinerade rödbetor, både polkabetor och vanliga. En himmelskt god sallad. Dom där köttabitarna som smälte i munnen.  Och så tzatzikin. Alltså… den kunde man äta med sked. Höstmörk, småsuddig bild. På en middag som var i klassen man-hittar-inga-ord-för-hur-gott-det-var-klassen, tillsammans med min bättre hälft.

IMG_8648

Sen förflyttade vi oss Till salen, som farmor skulle ha sagt.

IMG_8656

 Tände ljuskronan och landade i sköna soffan under filten. Tillsammans med en fredagsmysande bäbis, Alvestaglass, den med vanilj och kolasås (kolavipparrr så god den är!) och varma hallon.

IMG_8667


IMG_8660_wm

Ja. Det där var en himmelsk mat- och mysfredagskväll. Jag och M fick både tid för oss själva, att hinna prata om allt och inget och bara vara han och jag. Och dessutom fick vi tid, hela familjen, att vara vi tre och dansa till favoritmusik och ha fredagsdisco. Liten var lycklig och på partyhumör och sedan blev han tvärtrött. Som du ser på bilden. Så trött att han idag bestämde att päronen skulle sova till strax innan 10. Alltså.. hoppsan hejsan, vilken sovmorgon!

Helg. Förbenat härligt. Tyvärr pausar den för vissa, en älskad man till exempel. Men Jag och Liten ska mysa vidare i det här gråa survädret. Mamman är sugen att gunga och bäbisen säger att han kan offra sig att följa med. Han är för rar, den där Minimannen.

Idag är det lördag. Och den ska vi ta vara på.

Ha en fin dag!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4