Något som är a och o för oss nu…

…är att ha ordning i almanackan och saker och ting planerade, att jag och M har varandras to-dos inskrivna i bådas almanackor. För att allt ska klaffa med jobb, skrivande, att bäbisen ska ha det allra bäst och för att vi ska få tid till allt som vi vill, typ äta bra mat och träna och sånt. Ja, då planerar vi och skriver ner, så det slipper bi ett enda Men! Det har du inte sagt till mig?  till exempel. Det kanske låter tråkigt, men icke! På det här viset behöver det liksom inte uppstå någon stress.

Något annat vi planerar in, är just oplanerad tid. Tid att bara vara och göra ingenting. Våra söndagar är typiska såna dagar. Oerhört heliga typer. Då vi bara gör sånt vi känner för, och sånt som även är bra för att kommande vecka ska rulla på så soft som möjligt.

Så idag har vi haft söndag. Tillsammans.

IMG_8781_wm-1

Bakade bröd och åt frukost länge, länge. Vissa myste i pyjamas och lekte tills klockan var närmare lunchtid. Och sedan, medan Liten sov, hade jag och M världens roligaste facetimesamtal med en älskad storasyster och efter vi lagt på, hamnade vi i en kärleksbubbla. Vi tog tag i det där bröllopsalbumet som liksom tog en endaste stor paus där i mars… av helt förklarliga skäl.

IMG_8805

Sen tog vi oss en långpromenad. Gick ner på stan för att uträtta några ärenden. Som att köpa en mössa till mig och lysrör till diskbänken (det kommer bli party att diska nu!). På vägen hem tog vi svängen förbi ica och köpte med oss en ny sort Alvestaglass. Jag har fått dille på att prova nya smaker. Inte så smart med tanke på att frysarna är proppfulla. Nåååja. Äppel och kanel, det bara måste vara en god smak.

IMG_8826

Nu tar vi kväll. Mannen lagar kantarellsoppa till middag. Och jag och Liten gör lyan till den mysigaste vi vet. Jag hittade ett oöppnat vaniljdoftljuspaket i ljuslådan, och det! är lycka om något.

Så vi har haft en sån där myssöndag idag. Där inga måsten kommer i vägen. Där vi bara mått gott, lunkat på och nu avslutar helgen på samma vis som den startade; med mannenlagad middag och finglass till efterrätt. Halleda, så fint!

Värst vad en helg kan gå fort, alltså. Har ni haft en fin helg? Jag är nyfiken faktisk!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4