Åh.

Det var så himla mysigt igår.

IMG_0025

Mamma-mormor lagade mat heeela dagen. Och dukade och piffade och jag hade känsla av julafton i kroppen. Jojo! Nu är julfeelingen på intågande, fort gick det!IMG_0029_wm

Och när allt allt var klart så inväntade vi hela klanen från Mäjadalen.Storan och hennes la familia. Vi hade gjort oss lite extrafina, kolla bara på Liten!

Nästa sekund öppnades ytterdörren och in rasade dom, en efter en. Huset fylldes, maten dukades fram på det stora långbordet. Elden sprakade i brasan och stämningen var så fin.IMG_0073Jag hade en vacker kavaljer vid min sida.

IMG_0096
Liten gick från famn till famn. Delade ut pussar och visade sida partytricks. Mamma lär mig saker, som om jag vore värsta circus-bäbisen, sa han och pussades vidare.

Maten?

Vaansiinnigt god. Kantarellmacka till förrätt. Rostbiff och potatisgratäng till varmrätt. Och sallad och sånt, du vet. Och till efterrätt?

IMG_0087

Åhhåhå, varm hjortronsylt och vaniljglass. Och kolakaka! Jag var i heaven!

IMG_0057_wm

Liten invigde sin nya stass från Lindex.

Vi åt, njöt, skrattade, pratade om livet. Tänkte på dom som inte längre är med oss här på jorden. Pratade om framtid. Och så skiljdes vi åt i ett endaste kramkalas i hallen, precis som vanligt.

Det var en kväll med gänget, det.

IMG_0121

Idag är det söndag och dimman ligger tät ute på lägdan. Solen håller på att jobba sig fram och idag blir det en lugn take-a-chill-pill-dag i lillabyn.

Allt gott!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4