Något vill vi såklart ge honom, men inga mängder.

Jag får fnoskler av att bara tänka på hur mycket pengar som spenderas på att köpa, köpa, köpa. Bara för att. För att man kanske tror att ungen blir gladare, lyckligare, mår bättre, beroende på hur många klappar hen får. Jag tror inte på det där. Jag tror på att gemensamma pepparkaks- och lussebak, tid att åka pulka tillsammans, vara med mamma, med pappa och framförallt hinna ha det lugnt och skönt, så mycket det bara går, är det som barnet minns och stoppar med sig i hjärteasken.

Nu är Liten så pass liten att han överhuvudtaget inte förstår sig på det där med julklappar. Han kommer tycka papperet och snörena är det som är roligast, det kommer spelar Roland vad som är i paketena. Men något vill vi ge honom såklart. Så, här kommer några länkar till saker vi funderar på, några saker som han redan har men som kanske är tips för någon annan och ja, bara allmänt roliga och braiga, hållbara prylar för en liten pojke eller flicka, från 9 månader och kring livets första år.

IMG_0225_wm

HÄR, en väska liknande den på bilden ovan. Som du ser var Sixten i extas när han fick tag på mosters gamla latljolajbanlåda, vilken var perfekt att fylla med favvogrejer.

HÄR, den ser så rolig ut och något jag tror att han kan ha roligt med en rätt så, med bäbis-mått mätt, lång tid framöver.

HÄRden bok jag minns att jag fullkomligt älskade när jag var liten. 

HÄR, fina färger och magiska klossar. Hoho! Det här skulle han älska! Den barnsliga morsan också..

HÄR, så fint och något som håller till en drös ungar. Det vet jag, eftersom Liten har ett, kusinärvt (lyx!<3) som han släpar med sig överallt här hemma.

IMG_2057_wm

HÄR, så söt och Sixten älskar mammas telefon. Inte bra.

HÄR,  står högt upp på önskelistan!

HÄR ett tips, Sixten har ett sånt här som jag loppade åt honom i somras. Ett lite för svårt och inte just precis ett likadant som det jag länkar till. Men så mysigt att grejsa med tillsammans. Mamma lägger dit. Liten plockar bort.

IMG_2083

Ja. Där är ett gäng tips. Braiga, hållbara och roliga grejer. Alla kanske inte går hem hos pappan, aka miljö- och giftpolisen, här i familjen. Men…

Hoppas att det var något tips du kan ta med dig!

Den finaste julklappen, den har jag redan fått. Lite i förtid.

Han säger ma-ma nu.

Minimannen.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4