Fredag! 

IMG_2250

…vad vi grejsade igår, alltså. IMG_2256_wm Hela familjen hjälpte till…

Jag och mannen höll på tills klockan var så mycket att jag inte vågade titta, där mot slutet av fejjandet, hur mycket hon var. Timmarna bara gick, helt enkelt. Vi tog det lugnt, njöt av fixet, av den gulliga bäbisen som höll i fönsterskrapan och var iklädd en del av julmunderingen. Han, Minimannen satt förnöjsam på sängen. Med luva på huvudet och tungan rätt i munnen. Och pysslade med sitt….IMG_2272

Voilá! Har du fiskelina och en lampa utan skärm, då! Då kan du få en sån här.

Och ja, sen tar det ju alltid längre tid än man tänker sig, när man vill vara supernoga, göra extrafint. När man ska bakom och under alla vrår, torka lister och skåp, hämta saker nere i källaren, passa på att tömma all insamling, och någon fick till och med för sig att putsa fönster trots att det frös och var som ispluttar att skrapa bort. Det blev asbra! ,sa någon nöjt när det var klart.

IMG_2282

När klockan var långt efter midnatt, satt vi och nattfikade hällekaka med ost och skålade i mjölk och tyckte att vi varit ett bra team men att vi nog borde gå och lägga oss i rummet där den snusande bäbisen sov. Precis så. Och gott jag har sovit! Sen finns det ju inget mysigare än att vakna i ett mörkt sovrum och tända stjärnan i fönstret.

 Åh. Det är så mysigt här hemma nu.

IMG_2297

Och nu när det är morgon och ljust så syns ju min rööööda hyacinter, som jag satt som snittar lite här och där, vääääldigt bra. Lurendrej, ju. Dom var inte alls röda. Fina ändå, såklart. Man ska aldrig klaga på rosa.

Jo, jo.

Nu är det bara mysa järnet här hemma.  Jag och Liten tar helg på stuberten. Ja, redan igåreftermiddag faktiskt. När någon jobbar både fredag och lördag, så måste ju några andra ta ansvaret att väga upp det hela. M är hemma på förmiddagen en stund, så det är i alla fall något och vi njuter av stunderna med honom. Men jag och Liten ser också fram emot vårt planerade pyssel tillsammans i helgen och ska idag ner till lillastaden. Vi tar vagnen och apostlahästarna, så får vi oss en långpromenad på köpet. Köpa saffran, för att var redo för morgondagen och så ska morsan hämta ut hennes nya ögon. Tjhoo!

 Sen ska vi mest vara här hemma, du vet. Julbubblan…

Önskar Dig en finfin fredag!

Kram/lillafrun