Vi är vid vårt mål. Här, i vårt Sommarhemma. 

Och det finns ingen annanstans i hela världen, som jag hellre vill vara just nu, än just här.

Resan gick nästan helt snopet bra igår. Så skönt! Lunchpaus hos en nära vän i Umeå bara, och vips var vi sedan framme. Svängde direkt och kramade Storan och gänget. Sen åkte vi hit. Vi möttes av världens sötaste gran på gården, med ljus i. Ljusstakar i fönsterna. Och på köksbordet låg paket och hemstöpta ljus. Älskade familj.

IMG_3238

Vi packade snabbt in oss, slängde in allt innanför dörren typ, och landade sedan hos svärisarna för så god middag. Lyx! Sen, gick vi hem.

Hela kvällen spelade vi julmusik så det dånade om det. Mannen roade Minimannen och jag gick ann som en tok.

Vi gjorde jul.

Packade in oss i garderoberna, städade (rekord i städning på ett dygn hos undertecknad! Ja, om man inte räknar med mitt sommarjobb som grovstädare av stora bussar, dom där somrarna för x antal år sedan. Håhå vilket jobb det var!). Så hängde jag upp stjärnor, tände ljus och håll i dig; putsade fönster i svarta natten och hängde upp gardiner. Sen gick vi och la oss.

Jag låg där i stora sänghavet, bredvid mina älskade två, under det varma duntäcket. Liten sover i sin säng om nätterna nu, men ibland kan jag bara inte låta bli att ha honom näranära. Som i natt.

Och känslan? Att vara här?

Obeskrivlig.

IMG_3249

Det är städat, inpackat, gardinerna hänger där dom ska. Men det här, är definitivt en före-bild. Idag ska här pysslas och påtas. Vi ska ut på granris- och minigrans-jakt. Bland annat!

IMG_3255

Trots att det är så ohyggligt snuskigt väder, glashalt och regn och kallt, så tycker jag ändå att det är mysigt att vara här. Det här har varit mitt mål hela hösten. Att få landa här med min lilla familj, när skrivandet är över och bara kunna njuta.

Jag har inte riktigt förstått att vi är här än. Igår när vi kom hit visste jag återigen inte om jag skulle skratta eller gråta. Jag kände mig mest tom, liksom. När man har kämpat för något en hel höst och plötsligt är man i mål. Då känns det ganska snopet, på något vis. Men nu ska här varvas ner, slappnas av och sånt…. (jag menar: pyssla,påta, fixa,baka…)

Vi hörs snart igen!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4