Det jag tycker om med julen allra mest, är att träffa familj, släkt och vänner. Sådär mycket och ofta som man inte gör annars, i vanliga fall. Så vi hänger ihop allt vi bara orkar dessa dagar. Som på juldagen till exempel, när vi på traditionsenligt vis anlände till morbror och moster kl.16.00.

För varm glögg framför sprakande brasa. Ett middagsbord så gott att jag inte visste hur många gånger jag skulle kunna säga ååh, vad gott!! innan moster skulle få skavsår i öronen. Och den där sköna stämningen, som alltid är när man kommer till dom där två.

Och Liten?

IMG_4277_wm

Han hade gjort sig riktigt stilig. Med vitskjorta och svart fluga och hängslen på brallorna. Allt för att matcha sin urvackra gudmor. Han har det bra, Liten. ”Lillasyster” och ”Lillsvågge” är två riktiga skyddsänglar till honom. Så fint att se, för mig och M.

Jo. Och så sjöng vi förstås!
IMG_4290_wm

Tomteboggie, aha! Tomtebooogie, aha! Toooom-teeee tom-te-bo-gie! Yeaah..

IMG_4306
Så öppnades det paket och Lill-Stinta var fasligt nyfiken!

IMG_4309

Lite putt blev hon nog allt, eftersom det inte var något till henne..IMG_4293_wm

Toom-tee-booo-gie, aha! Jo,jo. Vi körde det där dängan några varv, om man säger så. Lilla mannen H, håvade in guldpengar mot att vi fick lyssna på låtar från vår alldeles egna julkebox.

Så plötsligt utbrister jag Men! nu är vi ju bara kärnfamiljen här kring vardagsrumsbordet, FOOOTAA!! Håhå, det var så jäädra mycket lättare sagt, än gjort. Innan alla sex hade kollat in i kameran, med oblinkande ögon, inte asgarvade eller så… ja, det tog sin tid. Till slut konstaterade vi, i ännu mera asgarv, att det minsann fick vara bra. Det blir inte bättre än såhär, haha! Skrattårfyllda ögon och sex leenden. Min la familia! IMG_4331

Och när natten var svart och isande kall, bjöds vi som avslutning in till morbror S hak, där nere i tvättstugan. Iiinga konstigheter. Han spisade favoritlåtar på spotify och vi sjöng för fulla halsar, där i vintermunderingspåklädnaden i hallen. Vilken kväll, alltså!
IMG_4357Den där kvällen, juldagen, det är en riktigt favoritkväll. Morbror S och moster G, det är världens coolaste människor! (Grattis lite i efterskott S!) 

Det bästa med julen, är att få vara tillsammans.

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4