Ni undrar vad jag fick i julklapp.

Åh, en massa fina saker. Som en mysdress och det där grymma understället. Ett länge-önskat fotoredigeringsprogram som jag snart ska sätta mig in i. En vacker ljusslinga. Två så fina ljuslyktor och en söt att-göra-lista-hängare (snacka om passande julklapp till en list-tokig). Och mannen gav mig dom där vinter-spring-skorna. Vilken lycka! Han skämde bort sin fru med andra vackra saker också, som jag måste visa på bild senare. Syrran? Hon överöste sin lillasyster med ännu ett Rosemunde-linne och den här

IMG_4426

Alltså det är rena, rama mirakeloljan.

För håret, alltså! Under preggoteten, då tappade jag inte ett hårstrå. Hade som en tjock matta på huvudet. Sen i somras, nånstans där mitt i smällvärmen, då började strå för strå att segla från huvudet. Rätt läskig känsla. Från att inte ha tappat ett hårstrå, till att liksom tappa ikapp nio månader plus en dos till. Så jag har haft ännu lite högre vikar än vanligt, med konstig stubb dessutom. Inget som har bekommit mig, det har bara varit så, liksom. Men nu har det vuxit ut hyffsat bra men har tett sig rätt frissigt. Så fick jag den här. Av syrran.IMG_4427Rena, rama mirakelojlan!  Håret blir så glansigt, lent och helt liksom. En så, så för-ytan-lyxig juleklapp. Något jag inte skulle unnat mig själv, men som syrran tyckte jag var värd. Jag känner mig så bortskämd. Familj och vänner, tack. <3

Annars då?

Dagen har varit en riktig Liten- och morsandag, här hemma i  lilla byn. Vi har varit ute, gått långt och traskat i snön. Så har vi suttit inne, i stora vita soffan och fascinerats av elden. Klappat Tore-hunden, läst bok och spelat piano. Liten har försökt rycka ner alla julgranens pumlor och morsan har städat och gjort mysigt till mormorn och morfarn kom hem efter att ha inför-nyår-handlat. Nu har vi kväll. En kaffekopp i handen, en pyjamasbäbis i sikte. Fina tider.

Kram/lillafrun