IMG_4957vi är hemma! 

En nöjd unge, förbenat mycket snörök och nu är vi hemma. På det stora hela, en lyckad resa alltså! I slutet var vi så less alla tre, päronen mest tror jag tusan. Liten tycker att han sitter som en kung i sin stol, så det går liksom ingen nöd på honom. Värre var det för morsan som satt inklämd bland fiol och väskor och blommor och gudvetvad och bara läääängtade efter att få sträcka på dom där rastlösa benen. Och för pappan, som kört så bra, heeela vägen och längtade även han, på att få vara famme nån himla gång.

Så kom vi fram. För ett par timmar sedan. Mannen packade in allt medan jag och Liten roade oss. Sen byttes vi av och jag har, precis som jag alltid gör när vi varit iväg och kommer hem; packat upp varendaste pinal, lagt var sak på sin plats, sorterat tvätt, börjat tvätta, hunnit dra en dammsugare efter att ha spillt blomjord här och där och börjat nypiffa lite i fönsterna. På halva vägen så stannade vi på Ica Maxi och köpte bland annat våriga blommor som står och ser vackra ut nu, både kök och sovrum. Fyllde på gröt- och nappförrådet gjorde vi också.

I några dagar till ska det få vara jul här hemma, men sen ryker den även här. Jag älskar ju den här tiden. Nytt och fräscht år. Och när pastellerna, det vita och ljusa får breda ut sig i takt med att ljuset från himmelen kommer tillbaka. håhå vad härligt!

Så har vi ätit middag och sagt tack Mamma B!! otaligt många gånger. Hon propsade nämligen på att få skicka med en stor bit lasagne som vi kunde äta till middag när vi kom fram. Hallelujah! 

Och Liten?

IMG_4958

Han har kvittrat konstant sedan vi kom hem.

Man skulle kunna tro att en tiomånaders inte har sådär jättebra koll och inte känner igen sig. Men det gör dom visst. Så fort vi öppnade dörren så kröp S så fort han bara kunde, fram till sin resväska i hallen och ställde sig där och vickade på stjärten och smågnäggade med stängd lite mun. Ja, han låter faktiskt lite som en häst när han mår gott eller tycker något han får smaka att äta är gott. Mmmhmrmm.. typ så. 

IMG_4959

Så har lilla hundvalpen (han är nog egentligen ett litet djur, när jag tänker efter…liten häst och hundvalp i ett, som dessutom kvittrar av lycka!) rivit ut allllla sina leksaker på köksgolvet. Den här du ser ovan, fick han av oss i julklapp. En storfavorit!

Ute singlar snön alldeles idylliskt. Puderlätt och sockervit. Vi ska ta vagnen och gå en långpromenad. Det känns skönt efter en heldag i bil. En sväng förbi affären är dessutom nödvändig, så vi slår två flugor i en smäll.

Trettondagsaftonen firas med lyckad mångmilardag och med en kvälls-snöpromenad. Mer kan vi inte önska oss idag.

Och det bästa av allt med att åka på vift, det är ju ändå att få komma hem igen. 

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4