IMG_5090Jo, jo.

Precis lika mysigt som det är att plocka fram stjärnor och juliga ting, precis lika härligt och fräscht känns det att plocka bort och ta fram ljust och pastelligt istället.

Efter att vi varit ute på vår förmiddagspromenad i snöyran, så har det vädrats och dammats och skurats. Soffan är kritvit och nytvättad. En sväng nere i stök-källaren har gjorts för att gömma julen och hämta upp våriga färger istället. Till min hjälp har jag haft Minimannen.

IMG_5067

Det är helt klart en mer spännande match att göra saker samtidigt som Liten rejsar runt. För några månader sedan kunde jag sätta han där på golvet, omringad av leksaker. Och så satt han i dom flesta fall kvar när jag tittade dit efter några sekunder. Möjligtvis att han ålat nån liten bit åt något håll. Nu? Håhå. Han är iväg på en halv sekund! Svisch säger det så står han och vinglar vid nån garderobsdörr som han lyckats öppna och halvstödjer sig på. Vinkar glatt med den handen han inte håller i sig i och blir så till sig när jag upptäcker honom. Busunge. Det är vad han är.

IMG_5101-1

Jag älskar att umgås med min bäbispojke.

Så jag lät dagens städa-ut-julen-och-in-med-våren-projekt ta så lång tid det ville. Det har tagit oss hela långa dagen att bli färdiga. Men så har vi ju hunnit banka på pianot, dansat till favoritlåtarna och lekt med leksakerna också.

IMG_5076

Men nu är det storstädat också. Utöver att ha torkat varenda list, varje kökslucka och lya-vrå, så fick jag dessutom ett ryck och ville byta gardin i vardagsrummet. Den enda jag hade på stuberten var den skira sommargardinen. Så jag rev ner den som hängde, putsade fönstret, strök den nya och hängde upp den. Ångrade mig. Det såg alldeles för somrigt och kallt ut. Tog ner den nya och hängde tillbaka den gamla. Sånt kan man ju pyssla med om man tycker att man har oceaner av tid till sånt… ha ha!

IMG_5074

Att stryka är typ det tråkigaste som finns, men jag gillar när det är gjort. Sen hur länge det håller, det är en annan femma. En stund i alla fall! Det här kuddfodralet kommer från min farmors mamma. Så himla fint.

Nu doftar det skurmedel och är så fräscht. Det enda som fattas är lite fredagsblommor i vaserna på borden. Imorn är det fredag och vi är helg-redo, tjoho!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4