22012015-IMG_5903

I höstas nån gång, fann jag Elsa Beskows månadsbilder. Kommer inte ihåg vart, men nånstans på nätet. Hade inte en susning om att jag gjort det minsta knyst om detta, mer än att jag suckat med längtan i sucken och uppenbarligen signalerat om att dom var något alldeles särskilt.

I julklapp fick jag dessa av mannen. Hela bunten, alla tolv månader. Men huur visste du? var det enda jag fick fram när jag öppnade paketet.

Så glad jag blev och överraskad.

22012015-IMG_5904Januari. 22012015-IMG_5912Februari.

Så fortsätter det..med den ena idylliska bilden efter den andra. Jag blir alldeles nipprig av bilderna och svävar iväg i tankarna och drömmer mig bort. 22012015-IMG_5913

Min dröm finns på dessa bilder. En massa ungar, kakelugnar, sagostunder med stormen som yr utanför…. med lite verklighet på toppen, förstås. Som där Liten inte alls har tid att sitta still i morsans knä och läsa saga. Han vill raffsa förbi alla sidor i ett tjoff och byta bok då den första blivit urtråkig och såå för-två-minuter-sedan… 22012015-IMG_5915

Så småningom tänker jag ha en ram som jag byter ut dessa bilder i, varje månad. Ja, det är planen nu i alla fall. Än så länge har jag varken någon passande ram eller någon vägg ledig. Men det kanske kommer, så småningom…

Nipprig var ordet. Och dessa bilder gör det inte mindre nipprigt, precis. Oavsett, vackra är dom allihopa.

Och idag är det fredag! Morgonen har börjat helt vansinnigt lyxigt för mig; mannen och Minimannen kom in och väckte mig efter en lagomlång sovmorgon, med frukostbricka. Jag känner mig bortskämd och återigen väldigt överraskad. Sjöng gjorde dom också.. sådär så jag trodde att jag glömt bort min egen födelsedag, eller så. Nej, det är ingen vanlig dag för det är freeedag, freeedag. Hurra, hurra, hurraa!

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4