30012015-IMG_6588
Det är heeelt vansinnigt vad mycket snö vi har nu. På bilden ovan kliver M och Liten rakt ut från baltanen. Nära ögat att en viss Miniman voltar med pulkan där…

30012015-IMG_6582
En vit värld, liksom.

30012015-IMG_6651

Jag kommer inte ihåg sist jag såg såhär mycket snö. Vi har fått skotta ut oss från baltanen idag, för att komma ner på backen med vagnen. Snön täckte hela trappan och gjorde att vi trodde vi var i markhöjd när vi stod uppe på baltanen.

Tunga grenar faller en efter en till backen, i högljudda dunsar och lämnar djupa gropar i marken av den snö som fallit med från trädtopparna.

30012015-IMG_6583Bordet som står på gräsmattan har en hatt som ser såå rolig ut. Ja, du ser ju själv.30012015-IMG_6585

Så är drivorna så höga att det är svårt att förstå. Traktorn får liksom sträcka på sig allt den orkar, för att orka lyfta upp snön på toppen av snöhögarna. Plogbilarna jobbar på och överallt hörs snöslungor brummandes i kör.

Det här är vintern när den är i sitt esse.


30012015-IMG_6660-3

Så ja, idag har vi skottat, åkt pulka och fascinerats över snön.

Liten blir bara mer och mer glad i snön och att vara ute. Idag var han smått tokig och ropade MAAA!!, bestämt och tydligt. Jag skulle springa fortare. Håhå. I moonboots var det fett jobbigt. Särskilt eftersom jag och mannen fredagsfysat under förmiddagen också och liksom var toktrötta i hela kroppen. Men då fick jag äta upp mina egna ord, att jag (bland annat) tränar för att vara en stark mamma….. haha. Det var bara att springa på!30012015-IMG_6620Det pirrade gott i lillmagen och ungen såg helt överlycklig ut där han svischade fram.

30012015-IMG_6621

Han satt som en prins i sin nya pulka.

Och nu är det fredagkväll och vi är i riktig fredagsmysstämning; trötta, möra,  tokhungriga och hänga-med-grannarna-sugna. Sicken himla tur att det är precis det vi ska göra då; softa i sköna soffan, äta supermegagod surdegspizza med salami, färska champinjoner och massor av mozarella på, tillsammans med grannarna en trappa upp. Minimannen är förstås överförtjust eftersom det en trappa upp finns en liten prinsessa, som bara är liiite, lite äldre än honom och som han bara älskar att leka med. Såklart tycker vi päron också att det är väldigt mysigt att umgås med varandra, då vi har varsin uppsättning av en liten familj.

Nu ska vi kila en trappa upp och tillsammans fixa fredagmiddagen. Jag har gjort en efterrätt som jag hoppas kommer vara god. Nytt recept för mig, alltså! Vi får se om den blir god.

Vi önskar Er en finfin fredagkväll och en god helg!

30012015-IMG_6634

Kram från oss!

…Mannen, Minimannen (han som tyckte det var hysteriskt tråkigt att stå still. Och så jag.

 

 

/ Lilla familjen

G-VMBJT57ZE4