F
ör det första finns det ju inga dåliga eller dumma frågor. Men jag tycker på riktigt, att ni ställt så roliga, finurliga och bra frågor.

Så, då kör vi då.

Svar på frågorna, Del 1.

1.Blir lite nyfiken vad är det du gör då du låtsas jobbar?

– Jag gör helt enkelt min slutpraktik i min utbildning. Tycker bara det låter så tråkigt med ordet ”praktik”, slänger dit ett ”låtsasjobbar” istället. Helt sonika hänger jag med en musiklärare under fem veckor. Askulterar, undervisar och får ännu bättre grund inför framtidens på-riktigt-jobbande.

2. Hur skulle du fira/överraska din man på ett romantiskt sätt?

– Åh, jag kom direkt att tänka på vår favoritrestaurang vi har på Gotland, vårt kärleksparadis. Vore det sommar och vi var på ön, skulle jag definitivt bjuda ut honom på date, dit. Fira att han är världens bästa man genom en middag jag vet han skulle uppskatta så.
Men han är inte den där typen som behöver ha dyrt och flådigt. Tvärtom. Han uppskattar saker i sin enkelhet. Som att vi skulle cykla iväg, bara han och jag, med en filt och välfylld picknickkorg. Slå oss ner vid något ställe som betyder mycket för oss, prata, pussas och vara bara vi. Men som du hör, mat verkar vara inblandat oavsett, ha ha.

3. Bästa helgmiddagsreceptet?

– Palt, världens godaste, om du frågar mig. Vilken dag i veckan som helst. Men förrutom det, älskar jag sommaren med en riktigt god grillad köttbit, massa halloumi, god och fräsch sallad. Färskpotatis som rostats i ugnen och mängder av tzatziki som innehåller så mycket vitlök att man nästan får dåndimpen.  

4. Vad är Sixtens favoritleksak?

– Just nu, tror jag tusiken att pusslet är hans favvo. Inte för att han lägger dit bitarna på rätt plats, snarare att han plockar bort, jag lägger dit, han plockar bort och så går han och bär omkring på bitarna. Annars är finlampan, burkskåpet och alla lyans murgrönor det roligaste som finns att hänga i!

3.Hej! Har något bra rougetips? Jag är i jakten på ett nytt.. Hälsningar från Finland!

– Jag använder sugar pink, från Make Up Store. Tycker det är fräsch och fint oavsett sommar eller vinter!

4. Åh så roligt med frågestund 🙂 Jag undrar hur du ser på er framtid. Både i lite längre perspektiv och kortare?

– ljust! Kort och gott. Med fler ord: jag är otroligt pirrig, ibland outhärdligt pirrig, inför framtiden. Det är så mycket som väntar bara bakom hörnet och vi har flera stora beslut att ta framöver.

5. Vad/vilken produktion jobbar mannen med?

– M driver eget företag där han i nuläget gör största delen av sina uppdrag som gästföreläsare på Luleå Tekniska Universitet samt jobbar med livesändningar inom TV, då främst SHL.

6. Bästa matreceptet?

– Alltså, jag kan ju inte svara palt igen. Och bästa matreceptet… det kan variera. Just nu har jag en vegetarisk lasagne som storfavorit. Vi åt den för andra gången häromdagen och den är så försvinnande god. Receptet finns HÄR.  Ett recept jag både kan använda en vardag men samtidigt lika gärna skulle kunna använda när jag bjuder vännerna på middag. Användbart, helt enkelt. Och med en god sallad till och gott att dricka, är det här en utav mina absoluta favoriträtter, just nu. Sånt där kan svänga. Det är bara palt som består…

7. Vad har ni för bil?

– En Audi A4 Avant. Silvrig och fin.. så mycket mer vet jag inte, haha!

8. Hur känns det att lämna staden i norrnorr, kommer du sakna något mer än vännerna?

– Åh, det är klart att det känns i hjärtat. Vi har bott här i fem år, i vår gulliga lya som vi trivts så himla bra i. Högskolan här är fantastisk och vi har haft makalöst roliga studieår, både jag och mannen. Det bästa av alla dessa år är så klart alla våra vänner som vi fått. Och ja, kära nån så vi kommer sakna dom. Men vi är eniga om att hålla kontakten och med det känns vänner-biten ändå bra. Vi är ju inställda på att det en dag skulle bli såhär; alla sprids för vinden.

I övrigt kommer jag sakna: grisan (älskade grisan), så många mil och så många backar senare, ska vi snart skiljas åt. Okej, skärpning Emmeli. Det är ett jädra elljusspår du pratar om…

Annars kommer jag sakna vår långpromenad längs med vattnet, att kunna spontanhänga med vännerna, att få gå i skolan (jo, det är sant. Jag skulle nog kunna gå i skolan livet ut..) och att bo nära hjärtevännerna som är som familj, där ute på landetlandet.

Men i övrigt? … vi är färdiga här. Vi kommer minnas dessa år som ett så fint kapitel i vårt liv. Vår första gemensamma lya. Det var här vi träffade vännerna för livet. Vännerna som stod vid vår sida den dagen vi gifte oss. Det var under detta livskapitel jag bar på vårt barn och vi blev föräldrar till vår älskade unge.  viii_wm

9. Vill ni hemhem eller drömmer ni om att bo någon annanstans?

-Ja. Vi vill absolut hemhemåt! Sedan Liten föddes har det blivit ännu mer klart för oss. Det är så fint att ha mor- och farföräldrar nära, att kunna ses, be om en stunds hjälp och så vidare.

10. Blir det någon hund?

-ha, ha! Jaa det är klart det blir en hund! Nån gång….

11. Har ni köpt sommarhuset och ska flytta dit eller letar ni hus nu i närheten av hemma?:)

– Nej, vi har inte köpt det. Vi letar inte, då vi redan hittat vårt drömhus.

12. Ska du sommarjobba något i sommar?:)

– Nope! Jag ska vara Liten-ledig så det sjunger om det. Förrutom något sånguppdrag, då! (vad fiffigt det blev!)

IMG_1500Det var del 1, det. Och jag blev alldeles nipprig och längtig till sommaren.

Fridens! 

Kram/lillafrun

G-VMBJT57ZE4