… lediga dag!

Måndag, påskveckanstart och livets mest lediga dag.

Det klingar finfint i mina öron.

IMG_1056-red

Det är måndagmorgon och ute faller regnet i en takt vi mest är vana om sommaren.Det ser grått och ruskigt ut här inifrån lyan. Det var ungefär samma igår, som ni ser. Men vädret, det bryr oss inte ett dugg.

IMG_1075-red

Vi har börjat veckan med finfrukost tillsammans med hjärtevännen, som sedan susade ut genom dörren med sin James-Bond-väska och vidare på sitt uppdrag för att sedan åka söderut igen. Här hemma i lyan är storsängen ännu obäddad och morgonkaffet inte helt färdigdrucket, vilket tillsammans bådar för en vi-kryper-tillbaka-under-täcket-och-myser-stund-stund. 


IMG_1069-red

Det är helt fantastiskt skönt att kunna pusta ut helt och hållet nu. Att inte ha ett endaste litet måste framför mig. Inga måsten som någon annan (typ någon utbildningsNisse) säger åt mig att göra. Nu gör jag mina egna val. Det gör jag ju alltid.. men ni förstår vad jag menar.

IMG_1050-red

Vi åker på påskäventyr, senare i veckan. Hela familjen. Så himla mysigt det ska bli, jag längtar så. Men innan dess har vi lite fix. Som att pappan ska jobba och det ska packas och grejsas. Liten ska tvätta monstertvätten, säger han. Tvättkorgen väller över (som om det är någon ovanlighet…) och den ska helt klart få gå på påskledighet, tom och utan en endaste lillstrumpa i botten! Vi ska sätta igång med projektet redan nu. Sen, ska vi ha måndagslyxig mysestund, där Morsan sörplar kaffe och Minimannen speedläser en bok eller två och där tvättmaskinen jobbar på i bakgrunden.. 

Måndag. Och det är påskveckanstart. Och vi har livets mest lediga dag.

Åh. 

Ha en riktigt fin dag!

Ps. Nu finns två nya kategorier här inne, ”Litens ettårskalas” och ”Tips på träningspass”. Ds.

Lillafrun.

G-VMBJT57ZE4