IMG_1734-red IMG_1732-red IMG_1731-redIgår hade vi påskafton här hemma hos mina föräldrar. En så otroligt god och fin en. Jag älskar att sitta kring det där stora bordet som har så många inläggsskivor det bara orkar med och är så långt att man måste hojta för att höras från ena sidan till den andra. Att få sitta där med mina näranära, äta mammalagad mat och känna tacksamhet, över just den ynnesten jag vet inte är att ta för given.

Och jag känner sån tacksamhet över att se hur alla tar sig an vårt barn. Min och mannens lilla son, han vi kallar livet självt. Alla älskar honom, stor som liten. Passar upp honom, leker, bär, tröstar, aktar för saker som kan göra illa honom. Kramar, pussar och lånar ut sin allra, allra finaste kavaj (näst yngste minmannen i familjen, kärlek på den). Ger presenter med så mycket hjärta i att det är helt makalöst. Titta här

IMG_1730-red
…förstår ni hur mycket tanke och hjärta det ligger bakom det här; ett pastelligt påskägg fyllt av pytte, pyttesmå muffins bakade till en liten Miniman i sina bästa år? S har helt fantastiskt fina gudföräldrar. Det värmer mitt och M´s päronhjärta något oerhört.

IMG_1789-red IMG_1790-red

En så himla fin bok och en ljusrosa maracas-ägg fick han också. Och det där ägget, det släppte han inte på hela kvällen. Inte förrän han somnade in för natten och lilla handen slappnade av och ägget föll där ur.

Den är en fröjd att se, den där. Kärleken till vårt barn. Ren och skär lycka, för oss alla tre i familjen.

Och idag?

IMG_1761-red

…Har Liten en tokfräsig tisha på sig. En utav presenterna, från hans älskade Mormoster. Hon är smågalen. Så generös att det inte är klokt. (Tack älskade Storan<3).

IMG_1772-red

IMG_1778-red-2

Så Liten har klätt upp sig så fint han bara kunnat och är redo att åka till Mäjadalen, Mormoster, morbror och kusingänget. Morsan ska strax försöka göra sig, åtminstone tillnärmelsevis, lika snygg som Minimannen. Just nu är hon riktigt snuskig efter både utelek med Liten och en löprunda på uppskattad barmark.

Men äsch, rosiga kinder och fancypancykläder för morsan får vänta en stund.  Vi har en sån där guldstund, jag och S. Har som sagt precis varit ute och lekt, suttit på bänken och pekat på fåglarna. Sitter nu här i sköna soffan, rödrosiga om kinderna och slöar lite framför Pettson och Findus. Liten äter pyttemuffins till mellis och mamman sörplar kaffe.

Kära nån, får man lov att ha det såhär bra?

Lillafrun

G-VMBJT57ZE4